Slučaj Beckham ili kako sam sebi skočiti u usta

Slučaj Beckham ili kako sam sebi skočiti u usta

NAKON što se najpoznatiji nogometaš današnjice pohvalio britanskim novinarima vlastitom pameću, argumentirajući to svjesno napravljenim grubim prekršajem na Benu Thatcheru, dan kasnije bio se prisiljen ispričati nakon oštrih kritika koje mu je uputio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Podsjećamo, Beckham je prošle subote u utakmici Engleska – Wales slomio rebro, nakon čega je odlučio napraviti prekršaj za žuti karton. Kako je već imao žuti karton iz prošle utakmice a tijekom utakmice se ozbiljnije ozlijedio, znao je da mora napraviti prekršaj za žuti karton kako bi dobio suspenziju od jedne utakmice, koju ionako ne bi igrao zbog slomljenog rebra.

Nedugo nakon ozljede, Beckham je ostao na terenu dovoljno dugo da napravi težak prekršaj na Thatcheru, a par minuta nakon toga engleski izbornik ga je izvadio iz igre.
Predsjednik krovne nogometne organizacije u srijedu je oštro kritizirao Beckhamov postupak: "To je u najmanju ruku razočaravajuće ponašanje. Beckham je uzor mladim nogometašima diljem svijeta i to ne priliči igraču kojeg se drži ambasadorom fair-playa."

Postupak kapetana Engleske osudio je i Geoff Hurst, junak engleskog trijumfa u finalu SP-a 1966., koji je ustvrdio da bi u njegovo vrijeme Beckham zbog ovakvog poteza bio kažnjen oduzimanjem kapetanske vrpce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponukan Blatterovim i Hurstovim kritikama, Beckham se bio prisiljen ispričati za svoj, blago rečeno, nepromišljen postupak.

"Na novinarsko pitanje dao sam pošten i iskren odgovor kako bih se suprotstavio svom mogućim špekulacijama. Sada znam da sam pogriješio i želim se ispričati engleskom nogometnom savezu (FA), izborniku Erikssonu, mojim suigračima i svim navijačima Engleske." – izjavio je Beckham u srijedu.

Ironija cijele priče jest upravo u činjenici da je Beckham ustvrdio kako njegov potez dokazuje da "nije tako glup kao što ljudi misle". Ako je suditi prema razvoju događaja, Beckham bi sljedeći put trebao dvaput razmisliti prije nego što se proglasi pametnim.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara