Slučaj Gurović i dalje glavna tema u Beogradu

Slučaj Gurović i dalje glavna tema u Beogradu

UOČI dolaska košarkaškog kluba "Partizan" u subotu u Split, beogradski tisak daje veliki publicitet ponovljenom stavu hrvatskih vlasti da zabrani ulazak u Hrvatsku košarkašu "Partizana" Milanu Guroviću jer na ruci ima istetoviranu sliku četničkog vojvode, ratnog zločinca Draže Mihailovića.

Beogradski "Blic" objavljuje da, po svemu sudeći, u subotu u avionu koji će poletjeti s beogradskog aerodroma u Surčinu, neće biti Gurovića.

List navodi izjavu njegovog menadžera Miška Ražnatovića da " nije s Milanom razgovarao o pokrivanju tetovaže na ruci", uz komentar: "Kao da je bitno da li će Gurović ići u Split ili ne, svima je mnogo važnija Euroliga i gostovanje Partizana ekipi Cibone".

Direktor KK "Partizan" Dragan Todorić, prema pisanju "Blic"-a, "očekuje da se zbog svega što prije izjasni i ULEB organizacija".

"Kada su Hrvati u pitanju, ništa me ne može iznenaditi, ali stav kluba je da sačekamo petak kada ćemo izdati priopćenje za javnost" -kaže još Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje novinara "Blica" da li je moguće da u slučaju nepromijenjene situacije oko zabrane ulaska Gurovića u Hrvatsku , beogradski crno-bijeli u znak solidarnosti prema svom igraču ne otputuju u Split , Todorić je kratko odgovorio: "Ne želim ništa prejudicirati, sačekat ćemo stav ULEB-a".

Izvršni direktor Jadranske lige Roman Lisac , piše "Blic", navodi da se KK "Partizan" još nije očitovao na njihov prijedlog da Gurović prekrije tetovažu, budući da bi se tada oni zauzeli kod hrvatskih vlasti da Guroviću odobre ulazak u zemlju".

Beogradski "Glas javnosti" piše o "hajci hrvatskih medija na košarkaškog asa" i pod naslovom "Rađa ne prestaje vrijeđati Gurovića" prenosi duži tekst ističući da je "predsjednik KK Split za okruglim stolom nazvao reprezentativca naše zemlje budalom, a kolumnist Slobodne Dalmacije pozvao navijače da u subotu linčuju Gurovića".

"Glas javnosti" prenosi i izjavu generalnog ravnatelja Košarkaškog saveza SCG Predraga Bojića koji misli da će biti vrlo bitan stav ULEB-a. "Mi kao savez stojimo iza Gurovića, ali vidite da je cijeli ovaj slučaj odavno izašao iz sportskih okvira i da je postao državno pitanje".

"Ne znam što bi mi kao savez mogli još uraditi, čini mi se da je sve u rukama države"- odgovara on na pitanje novinara "Glasa javnosti" kako bi košarkaški organi mogli zaštititi Gurovića od, za sada, samo medijskih, napada i uvreda iz Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara