Smjena na Poljudu: Goran Vučević novi trener, a Ivan Buljan sportski direktor Hajduka

GORAN VUČEVIĆ. bivši Hajdukov reprezentativac koji je sa slavnom generacijom 94/95 dogurao do četvrtfinala Lige prvaka, uskoro će postati novi trener Hajduka koji će na toj dužnosti zamijeniti Roberta Jarnija, otkrili su izvori bliski klubu s Poljuda.

Iako sveto trojstvo u sastavu Nosić-Klarić-Bajrović nije potvrdilo ove navode, nije sletio nikakav demantij, čak niti u vidu službenog klupskog priopćenja. 

Novi trener će obaviti prozivku deveti lipnja i tako se i službeno upoznati s igračima. Najveći rival za klupu Bilih, Vučeviću je bio Kruslav Jurčić no na Poljudu su se odlučili na svog bivšeg igrača koji je nastupao i u dresu Barcelone.

Osim Vučevića, Ivan Buljan će postati sportski direktor Hajduka, navodi isti izvor, dok se kao potencijalni predsjednici spominju Luka Miličić, predsjednik uprave Dalekovoda, te Vedran Rožić, nekadašnji direktor Bilih, aktualni trogirski gradonačelnik i saborski zastupnik.

Tonči Gabrić bio bi zadužen za funkciju trener vratara, a stručnom stožeru splitske momčadi trebali bi se pridružiti Ante Miše i Zlatko Vujović.

Gogiju Vučeviću, mladom treneru sa diplomom HNS-ove trenerske akademije, trebao bi asistirati Dejan Računica, također diplomirani trener Hajdukovih juniora. Vučević nema velikog trenerskog iskustva, tek je šest mjeseci predvodio splitske juniore i pobjegao glavom bez obzira. Iako trenutno obnaša dužnost prvog skauta izbornika Slavena Bilića, i prati svaku fintu Njemačke i Portugala, Vučević ne skriva kontakte s Hajdukom, niti ogromnu želju da preuzme splitsku klupu.

Nikola Jurčević i Robert Prosinečki odbili su Zdravka Mamića zbog reprezentacije, a ostaje vidjeti kako će u vrlo sličnoj situaciji postupiti Vučević.

"Bilo je kontakata, ali ne i službenih razgovora. Zapravo, ne znam ni s kim točno trebam razgovarati o tome. Životna želja bila mi je da preuzmem Hajduk i uvijek sam isticao da sam spreman pomoći. Trenutno sam ipak fokusiran na posao u reprezentaciji i vidjet ćemo kako će se stvari razvijati.", kazao je Vučević kojeg je izbornik Bilić više puta istaknuo kao čovjeka s kojim bi Hajduk mogao prebroditi turbulentno razdoblje.

D.R..
Foto: GlasDalmacije.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara