Smodlaka: I dalje ne mogu vjerovati da smo pobijedili

HRVATSKI vaterpolisti ovaj su vikend napravili pravo čudo. U samo tri dana pobijedili su Srbiju i Mađarsku, dvije reprezentacije koje već godinama suvereno vladaju svijetom vaterpola. Dojmovi se vjerojatno još nisu sasvim slegli, ali to je najmanje važno. Sad je vrijeme za slavlje.

"Od samog smo početka znali da imamo dobre šanse, ali moram biti iskren i reći da nismo bili sigurni možemo li osvojiti zlato. Zadovoljila bi nas bilo koja medalja", rekao je nakon utakmica Mile Smodlaka za australske medije.

Smodlaka smatra da je ključ utakmice bila koncentracija i dobro vodstvo s klupe. Naši su vaterpolisti cijeli susret odigrali pribrano i smireno, što se na kraju isplatilo.

"Nismo izgubili glavu u produžecima, ostali smo fokusirani na igru i to je ono što je presudilo. I dalje ne mogu vjerovati da smo pobijedili", govori Smodlaka.

Svaka utakmica na Svjetskom prvenstvu je teška, ali ništa se ne može usporediti s igrom protiv Mađarske koja je oduvijek imala reputaciju najveće vaterpolske velesile, a to dobro zna i Damir Burić.

"Bila je ovo jako teška, fizički zahtjevna utakmica. Ali kad igrate protiv Mađara znate da vam ne može biti lako. Iskreno mislim da smo igrali bolje od njih, ali kad smo gubili s dva gola razlike nisam bio siguran hoćemo li se uspjeti vratiti", rekao je Burić.

 

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara