Smodlaka: Što uopće reći nakon trećeg olimpijskog debakla?

Smodlaka: Što uopće reći nakon trećeg olimpijskog debakla?

HRVATSKA vaterpolo reprezentacija putuje u Hrvatsku bez medalje, unatoč očekivanoj i najavljivanoj pobjedi protiv europskih prvaka Crne Gore.

> Brkovi nisu pomogli razbijanju olimpijskog prokletstva

Opravdanje za ispadanje s olimpijskog turnira može se tražiti u ležernom pristupu utakmici protiv Amerike i propuštanja direktnog plasmana u polufinale olimpijskog turnira. Ili pak u razlozima današnjeg poraza od europskih prvaka.

"Nitko nam nije kriv za ispadanje no mi sami, ovo je treći debakl zaredom. Treća Olimpijada zaredom. Imali smo svoje prilike protiv Amerikanaca i Crnogoraca, i obje smo propustili. Pogotovo mi je žao što smo izgubili od Amerike", kazao je nakon ispadanja s turnira Mile Smodlaka.

Rudić: Upozoravao sam svoje igrače na kontre i polukontre

Najtrofejniji trener na svijetu i živuća legenda vaterpola Ratko Rudić također je osjetio veliko razočarenje nakon poraza od Crne Gore, svjestan da Hrvatska pod drugi puta zaredom na Olimpijskim igrama nije ozbiljno ušla u utakmicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crnogorci su u utakmicu ušli s više želje i htijenja, imali su motivaciju na višoj razini od mojih momaka. Nismo dobro krenuli niti u obrani niti u napadu, a tijekom cijele utakmice nismo iskoristili igrače viška u nekoliko navrata", rekao je Rudić nakon susreta vidno razočaran kako su njegovi vaterpolisti bili nemoćni protiv crnogorskih kontranapada:

"Upozoravao sam svoje igrače na kontre i polukontre, i kako treba ući u utakmicu. Crnogorci su odigrali bolje od nas, suci su im podilazili. Toliko prekršaja u napadu nismo napravili na cijelom turniru, ali to ipak nije opravdanje za ovako težak poraz".

Svjetski prvaci posebno su se pripremali za olimpijski turnir čak i pod cijenu loše igre na Europskom prvenstvu u Malagi, gdje su ispali također nakon poraza od Crne Gore. Svi igrači hrvatske vaterpolo reprezentacije osjećali su se duboko razočarani nakon ovog gorkog poraza.

"Prerano vodstvo na početku uništilo nas je. Među suigračima vlada veliko razočarenje, puno smo uložili u Olimpijadu, ali kad ne ideonda ne ide", rekao je za kraj Zdeslav Vrdoljak.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara