Šok u Maccabiju: Objesio se veliki prijatelj Spahije i Vujčića

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: Flickr

BIVŠI generalni menadžer telavivskog Maccabija, Moni Fanan pronađen je u ponedjeljak obješen u svome stanu. Šok i nevjerica i danas stanuju u izraelskom gradu, ali i među ljudima koji su ga poznavali.

Čovjek čije su zasluge u šampionskim godinama Maccabija nemjerljivo velike prošle je sezone dao ostavku na mjesto službenika kluba, bio je osporavan od strane navijača, koji su svoje poštovanje i sućut ipak došli izraziti obitelji pokojnika. Iz kluba je nakon 16 godina otišao zbog neslaganja s upravom, a na oproštaju je presicu stigao i Nikola Vujčić. Očekuje se da će Vujo biti prisutan i na današnjem sprovodu.

Više je scenarija koji se spominju u vidu uzroka Fananovog suicida. Izraelski mediji pišu da nije mogao živjeti bez kluba kojem je posvetio život, neki sugerirau da ga je pogodilo što nije pozvan na rođendan gazde Shimona Mizrahija, a kruže i neugodne glasine da je od igrača posuđivao novac koji nije mogao vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šoku su mnogi treneri koji su radili u klubu, pa tako David Blatt trenutačni izbornik ruske košarkaške reprezentacije kazao:

"Tragedija je to za cijeli izraelski narod i sve zaljubljenike u sportu. Bio je čovjek koji je davao i ničime nije pokazao da bi do ovoga moglo doći. Čovjek koji većinu svoga života usmjeri u jednome pravcu kojeg je potom bio prisiljen napustiti sigurno biva potresen time, ali ništa ovakvo što nije nagovještavalo."

Ova je tragedija pogodila i Nevena Spahiju, bivšeg trenera Maccabija. Šibenčanin je izjavio je da se nikada u životu nije tako loše osjećao kao jučer.

"Ne mogu ništa govoriti", tek je dodao za izraelski dnevnik Haaretz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara