Šola: Francuzi su najbolja reprezentacija, nakon nas, naravno

NAKON što je hrvatska reprezentacija pobijedila Srbiju i Crnu Goru i time izborila plasman u polufinale 19. svjetskog rukometnog prvenstva u Tunisu, u hrvatskom taboru s nestrpljenjem su iščekivali ishod ogleda Francuska - Slovenija kako bi doznali ime idućeg protivnika.

Na koncu je utakmica završila bez pobjednika, što je Francuzima bilo dovoljno za plasman u polufinale i ogled protiv Hrvatske.

"Francuska je možda i najbolja reprezentacija nakon naše. Krenuli su dosta loše, no iz utakmice u utakmicu dižu formu i bit će vrlo nezgodan suparnik," kazao je vratar hrvatske vrste Vlado Šola. Jedan od junaka u pobjedi protiv SiCG brani za mađarski Fotex, no nekoliko sezona je proveo u francuskom Chamberyu i vrlo je dobro upoznao većinu francuskih reprezentativaca.

"Imaju vrlo opasna krila. Guigou, Girault i Anquetil su među najboljim francuskim igračima na prvenstvu. Nezgodni su i Karabatić, Narcisse i Fernandez s vanjskih pozicija.

Nekoliko francuskih reprezentativaca upoznao je i Igor Vori, koji je u dresu Zagreba igrao u Ligi prvaka protiv Montpelliera.

"Radi se o vrlo iskusnoj reprezentaciji. Bit će nam vrlo teško. Njihova glavna odlika je čvrsta obrana. Protiv Francuza uvijek dobijem najviše batina," rekao je Vori. Nakon slabijeg otvaranje prvenstva Vori igra sve bolje. U drugom krugu natjecanja jedan je od najboljih igrača u redovima olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prebrodio sam malu krizu. Forma mi popravlja iz utakmice u utakmicu i vjerujem kako će u završnici prvenstva biti još bolje," dodao je pivot hrvatske vrste. Vori će u polufinalnom ogledu protiv "Tricollora" imati dodatan motiv. Osim oca i djevojke u Rades dolazi i njegova majka Marija, koja će po prvi puta gledati sina izvan granica "Lijepe naše".

"Mama je uspjela izvaditi putovnicu i dolazi u Rades. Obećao sam joj kako će doći u Tunis ukoliko se plasiramo u polufinale.

Jedan od ključnih igrača francuske vrste je Jackson Richardson. Srednji vanjski francuke vrste igra u Portland San Antoniu zajedno s Ivanom Balićem i Veniom Losertom.

"Pozdravit ćemo se prije i poslije utakmice, no za vrijeme ogleda nema prijateljstva," kazao je Balić, te dodao: "Francuzi igraju odličnu obranu, no u napadu se muče i to je naša prilika. Posebice ako se Metličić uspije oporaviti i zaigra u polufinalu.

Stanje Metličićeva koljena svakim je danom bolje. Međutim, njegov nastup je još uvijek upitan.

"Koljeno nije briljantno, no moram razbiti barijeru i strah iz glave. Još uvijek osjećam bolove, a dodatne probleme predstavlja činjenica što se radi o odraznoj nozi. Francuzi na ovom prvenstvu ne igraju nešto posebno, no oni su uvijek opasni. Bez obzira zaigram li ili ne bit će to teška i tvrda utakmica," zaključio je Metličić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara