Soldo: Želimo se konačno odužiti navijačima

Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKOM treneru Kölna, Zvonimiru Soldi nije nimalo lako. Momčad mu je posljednja u poretku bundesligaške ljestvice, a raspored koji mu slijedi ne nudi optimizam.

Kroz sljedeća četiri kola Kölnove nogometaše očekuju teški ispiti u vidu borbi protiv dortmundske Borussije (gostovanje), Wolfsburga (doma), Frankfurta (doma) i HSV-a (gostovanje). Osim toga, njegovi nositelji igre poput Podolskog, Novakoviča, Manichea i Petita nisu u potpunosti zdravi i spremni za igru, pa je izvjesno tek da budućnost nosi veliku neizvjesnost što se bodovnog učinka Kölna tiče.

"Kada ste posljednji, sve se dovodi u pitanje", priznat će Soldo koji osim borbe s bodovima vodi i “ratove” s nemirima u klubu, poput onoga kada je u pitanju kapetan, Slovenac Milivoje Novakovič.

Dugo je Novakovič s medijima pričao o odlasku iz kluba, čime je prijetio ne poprave li mu se uvjeti ugovora. Dobio je što je tražio, a potom status razmažene zvijezde potvrdio nakon prijateljske utakmice Engleske i Slovenije na Wembleyju, kamo je otputovao sa zdravstvenim poteškoćama. Želio je sa sobom povesti i klupskog fizioterapeuta Dietera Trzoleka, kako bi mogao individualno s njime raditi.

Soldo je na takav prohtjev stavio veto, a sada i objasnio:

"Boli li ga nešto, treba doći u Köln, gdje će se ozljeda tretirati. Razgovarao sam s njime o tome, samo se pitam zbog čega to nije već prije riješeno."

Soldu pomalo ljute jadikovke na spomen da klubu nedostaju pojačanja.

"Kada bih svaki dan plakao za novim igračem to bi samo oslabilo ovu momčad. Nedostaje nam desetak posto, ali to moramo sami istisnuti. Kada smo zdravi, onda je ova momčad dovoljno jaka", dodao je Soldo i najavio utakmicu u nedjelju protiv Schalkea:

"Izgubili su protiv Freiburga, ali još su uvijek u boljoj poziciji no što smo mi. Ipak, igramo kod kuće i dovoljno smo jaki da ih svladamo. Želimo napokon nešto vratiti navijačima za veliku podršku koju nam pružaju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara