Solis zbog ozljede predao u prvoj rundi: Kličko obranio naslov, Vladimir morao smirivati Vitalija

Foto: AFP

RAZOČARANJE za 19.000 ljubitelja boksa u kelnskoj Lanxess-Areni: pri kraju prve runde meča za naslov teškaškog prvaka svijeta po WBC-verziji Odlanier Solis ozlijedio se i poklonio pobjedu Vitaliju Kličku.

Nakon jedne nespretne kretnje na prstima propalo je lijevo koljeno 30-godišnjeg Kubanca, a pri padu je Solis moguće ozlijedio i koljeno druge noge jer se za njega uhvatio prije. Nakon što se pridigao Kubanac nije mogao stati čvrsto na noge i sucu u ringu Joseu Guadalupeu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti meč sa samim istekom vremena prve runde.

Dok su iz Kubančeva kuta pomagali Solisu posjesti ga na stolac, 39-godišnji je branitelj naslova bijesan pokušao nasrnuti na suparnika, očito smatrajući da je Solis odglumio ozljedu. U nepromišljenom ga je potezu spriječio brat Vladimir koji je skočio u ring i obuzdao starijeg brata.

Do trenutka ozljeđivanja Solis se držao ravnopravno. Premda je Kličko imao inicijativu, Kubanac je nagovještavao da ga može ugroziti iz kontranapada.

Kličko je tako obranio naslov prvaka 42. pobjedom u svojem 44. meču. Bila je ovo njegova 14. borba za svjetskog prvaka. Njegov je pak izazivač, olimpijski pobjednik iz Atene 2004. godine i trostruki svjetski amaterski prvak, upisao prvi profesionalni potaz nakon dosadašnjih 17 uzastopnih pobjeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara