Šošo: Mamić nije vjerovao da je Rukavina dobar igrač

Šošo: Mamić nije vjerovao da je Rukavina dobar igrač

ANTE RUKAVINA i tipične hrvatske sage o njegovom transferu iz naftalina su izvukle i kontroverze vezane uz lik i djelo Sinjanina Siniše Šoše. Osuđeni ubojica, nogometni menadžer bez licence, nesuđeni svećenik, kamatar i v.d. pritvorenog dijela obitelji Petrač samo su neki od epiteta koji egzistiraju uz njegovo ime.

O svemu je Šoše vrlo otvoreno prodivanio s novinarom Globusa, pruživši neka vrlo zanimljiva gledišta na svoju, ali i karijere poznatih osoba iz krim miljea.

Između ostalog, Šoše je priznao da kao podstanar u Zagrebu živi od plaće svoje supruge, koja kao tajnica u tvrtki njegova brata mjesečno utrži 10 tisuća kuna, zatim da ne vjeruje u umiješanost Novice i Hrvoja Petrača u otmicu sina generala Zagorca te da osobno nije zaradio niti kune na transferu Darija Srne u Ukrajinu. Donosimo vam najzanimljivije dijelove Šošine ispovijedi;

O transferu Ante Rukavine:
"Istina je da sam ga prvo ponudio Dinamu, ali ne znam zašto to nije uspjelo. Vjerojatno Mamić nije vjerovao da je Rukavina tako dobar igrač. Mamića dugo poznajem, ali s njime nikad nisam osobno pregovarao. Kuže je s Mamićem o Rukavini razgovarao u lipnju, a ja sam se s Brankom Grgićem, Hajdukovim direktorom, dogovorio u kolovozu. Grgiću sam dao riječ koju nikada nisam pregazio i ni jedna druga ponuda, bez obzira na iznos, ne može više promijeniti činjenicu da Rukavina odlazi u Hajduk. Poslovna je tajna je li i koliko agencija "Pharos Sport" platila Rukavini i njegovoj obitelji prilikom potpisivanja ugovora."

O agenciji Pharos Sport i vlastitim prihodima:
Brinemo o pet igrača; Rukavini, Hrgoviću, Miladinu, A. Runji i Budimiru koji je trenutno u Šibeniku, ali nije u najboljoj formi. No, s njim imam najveće planove. Od transfera se može živjeti, ukoliko godišnje napravimo barem jedan. No, to je dostatno za normalan život, nikako za luksuzan. Još nismo mnogo zaradili, negdje smo na nuli. Za svoj rad od agencije dobivam godišnju proviziju i mjesečnu plaću od devet tisuća kuna, ali ipak ne moram ustajati u šest sati ujutro. Najviše sam u životu zaradio što su me igrači počastili za dobar savjet, poput primjerice Hrgovića i Sablića s kojima nikada nisam imao ništa na papiru - ali riječ je zakon. Osobno nikada nisam imao puno novca, borim se, ponekad posudim pa vratim.

O vezi obitelji Petrač i Nikice Jelavića s agencijom Pharos Sport:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni nemaju svoj kapital u agenciji za koju radim, ti ljudi su moji prijatelji, a ne poslovni partneri. Agenciju Pharos Sport u kolovozu 2006. osnovao je licencirani menadžer Hrvoje Bojanić, a ja sam njegov savjetnik i vanjski suradnik koji traži igrače i do mojeg se mišljenja jako drži. Nažalost, menadžersku licencu nemam jer sam kažnjavan."


O istrazi USKOK-a zbog navodne nezakonitosti prilikom transfera Srne i Sablića:
"Mogu voditi istragu kakvu hoće (radi se o navodnom prikazu manje cifre od stvarnih i, naravno, pospremanju ostatka u džep, op.a), ali o tome ništa ne znam. Iz USKOKA me nitko nije zvao, a kako će me i zvati kad s time nemam veze. Nisam imao nikakvu ulogu ni prilikom Srnina transfera iz Hajduka u Šahtjor, on je moj prijatelj, ali nikada nismo poslovno surađivali. Srni je Hajduk važniji od novca, ali osobno mislim da su šanse za njegov povratak u Split jako male. U tome ionako ne bih imao nikakvu ulogu, pa njegov menadžer je Igor Štimac. Na transferu Srne u Ukrajinu nisam zaradio ni kune, dok me Sablić prilikom prelaska u kijevski Dinamo počastio kao savjetnika."

O odnosu s Josipom Kužeom:
"Mi smo veliki prijatelji, posuđivao je on meni i ja njemu, kao prijatelj prijatelju. Kockao sam, ali nikad zajedno s Kužeom niti mi je on dužan nekakav novac. Priznao mi je da ga je Pokrovac kamatario i to mu vjerujem. Kuže je taj koji me uveo u nogomet, znamo se od 1989. godine. Tada sam živio u Maksimiru i volio sam nogomet, a Kuže je trenirao Dinamo. Kad se vratio iz Japana, počeli smo surađivati. Ne razumijem se mnogo u nogomet i Kuže me naučio sve u ovom poslu. Uvijek od njega tražim savjet, zovem ga i po deset puta dnevno. Bilo mi je teško kada je dobio otkaz u Dinamu jer znam koliko mu je Dinamo značio. Čekali su da napravi jedan kiks da bi ga smijenili. To nije dobro ni za njega ni za hrvatski nogomet."

O vulgarnoj i prijetećoj audio snimci razgovora s nogometašem Romanom Obilinovićem:
"Taj nogometaš koji sada igra u Zadru je dobar, ali pomalo luckast dečko.  Razočarao me time jer je snimio naš razgovor, to je bila šala. Kroz šalu sam ga htio nagovoriti da ide igrati u Koreju, ali on nije htio. Nikada nisam prijetio predsjedniku njegova tadašnjeg kluba da će završiti i rijeci Jadro. Da nije bilo Rukavine, te snimka nikada ne bi izašla u javnost.

D.R.
Foto: 24sata

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara