Šovkovski: Englezi su nam pokazali kako treba igrati protiv Hrvata

Šovkovski: Englezi su nam pokazali kako treba igrati protiv Hrvata

VRATAR kijevskog Dinama i ukrajinske reprezentacije Oleksander Šovkovski s puno optimizma dočekuje utakmicu protiv Hrvatske u Harkivu iako mu posljednjih mjeseci ne cvjetaju ruže. Uz Ševčenka, rekorder po broju nastupa u nacionalnoj momčadi, izgubio je mjesto prvog vratara u svom Dinamu, a njegov rival Stanislav Boguš pozvan je i u nacionalnu momčad.

"Englezi su nam zorno pokazali kako se suprotstaviti Hrvatima. S druge strane, bitno je respektirati našeg suparnika. Trebamo se dobro spremiti u nekoliko sljedećih dana, pronaći slabe točke u hrvatskoj igri i igrati na taj način. Imamo trenera i vodstvo reprezentacije koji mogu ispuniti taj zadatak i zato sam vrlo optimističan.

Protiv Bilićeve momčadi mjesto prvog vratara gotovo sigurno trebalo bi pripasti Andriju Pijatovu koji je branio posljednje dvije kvalifikacijske utakmice, a sada je tu i sve bolji Stanislav Boguš koji je zaradio svoj prvi reprezentativni poziv.

"Stanislav je dobio priliku i objeručke je prihvatio. Na meni je da svakodnevnim napornim radom pokušam izboriti povratak na mjesto prvog vratara. Posljednju odluku o tome tko će braniti ima glavni trener. Naravno da se nadam da bih mogao startati pa tome se nada svaki igrač koji je pozvan u nacionalnu momčad. Na koncu će trener i stručni stožer odlučiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo razmišljanje Šovkovskog o nastavku klupske karijere.

"Ja sam igrač Dinama, a za klub me veže nešto manje od godinu i pol dana važećeg ugovora. Sve ponude primam isključivo preko klupskih instanci", zaključio je Šovkovski.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara