SP 2006: Još dva sponzora i nema problema

SP 2006: Još dva sponzora i nema problema
FIFA i Organizacijski odbor Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006. postigli su dogovor o cijenama ulaznica za to veliko natjecanje.

Franz Beckenbauer, predsjednik Organizacijskog odbora izjavio je na konferenciji za novine održanoj u srijedu:

"Dani borbe i pregovoranja između nas i FIFA-e su prošlost. Cijene svih ulaznica su čvrsto određene pa se sad okrećemo svladavanju sljedeće zapreke. Moramo naći još dva lokalna sponzora i kompletirati broj pokrovitelja SP-a na 21, jer tada više nećemo imati nikakvih organizacijskih problema."

U petak će biti obavljen ždrijeb skupina za SP 2006. i tom prigodom će, posredstvo televizije, nogometnom svijetu prvi put u povijesti održavanja SP-a Organizacijski odbor predočiti sve što je napravio za SP. Beckenbauer je uvjeren da će nakon prikaza tog tv-filma svi gledatelji shvatiti da će Nijemci biti izvrsni domaćini SP-a 2006.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije i pol godine prije početka SP-a mogu reći da nemamo gotovo nikavih organizacijskih problema. To je možda dosadno ponavljati, ali je istina. Istina je i da su ljudi iz Organizacijskog odbora još nervozni jer žele što prije skinuti breme odgovornosti sa svojih leđa. No bez obzira na sve ja sam posve uvjeren da će to biti najbolje dosad organizirano Svjetsko prvenstvo. Živimo u vrijeme ekonomskih recesija, ali kad je riječ o SP-u 2006. brojni su se sponzori uljučili u projekt koji će koristiti i FIFA-i i Njemačkoj. Čak i da ne nađemo dva lokalna sponzora, koji nam nedostaju mogli bismo zatvoriti financijsku konstrukciju, ali mi ćemo ih uskoro naći"- zaključio je "Kaiser Franz".

Petnaest stalnih velikih FIFA-inih sponzora morali su uplatiti Organizacijskom odboru SP-a po 40 milijuna eura da bi reklamirali sebe i svoje proizvode prije, za vrijeme i poslije SP-a. Sponzori iz Njemačke plaćali su u istu svrhu znatno manje, po 13 milijuna eura, a kako za "bezbolno" zatvaranje financijske konstrukcije Organizacijski odbor treba još 26 milijuna "rupu" će pokrpati s dva nova domaća sponzora čija će se imena saznati za koji dan.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara