SP karate: Karataši srebrni, karatašice brončane

HRVATSKI karataši osvojili su srebrnu, a hrvatske karatašice brončano odličje na 4. Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u karateu u ciparskom Limassolu.

Muška juniorska ekipa u sastavu Danil Dondjoni, Goran Lučin, Ivan Gorjanc, Luka Gavranović, Pero Vučić, Tomislav Rašidagić i Ivan Puklavec u prvom su kolu svladali Portugal sa 3:0, u drugom Makedoniju 3:1, a potom u 3. kolu Tunis 3:0. U polufinalu su hrvatski karataši bili bolji od Egipat sa 3:0, a u finalu sa Turcima bilo je 2:2, no Turci su po bodovima slavili sa 11:8.

Ženska ekipa u sastavu Petra Naranđa, Jelena Kovačević, Ivana Bebek i Diana Saleš u prvom je kolu svladala BiH 2:0, a potom izgubila od Japana istim rezultatom. U prvoj repesažnoj borbi hrvatske karatašice su svladale viceprvakinje svijeta Ruskinje sa 2:0, da bi u susretu za treće mjesto sa Engleskinjama (1:1) slavile po bodovima 11:10, nakon što je u odlučujućoj borbi Ivana Bebek pobijedila sa 6:0. Osvojena bronca na SP-u uspjeh je za ovu generaciju od koje se opraštaju Petra Naranđa i Jelena Kovačević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara