SP KICKBOXING: POBJEDA VALENTIĆA

U ukrajinskoj Jalti danas je započelo Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore u disciplinama low kick(LK), thai kickboxing (TKB) i glazbene forme (GF). Na prvenstvu sudjeluje 252 borca iz 30 zemalja, a u hrvatskoj reprezentaciji je 11 boraca, sedam u lowkicku, a četiri u thaiu. L

Naši borci nisu imali previše sreće prilikom ždrijeba, većina njih je u prvom kolu za svog protivnika dobila nositelje skupina, tj. svjetske ili europske amaterske i profesionalne prvake. Tako se mladi Andjelko Rebić iz Imotskog u osmini finala low kicka do 51 kg suprostavio europskom amaterskom i profesionalnom prvaku Siniši Marinkoviću iz Srbije i Crne Gore. Sudac je početkom prve runde nakon jednog brojanja našem borcu brzo procijenio nadmoć europskog prvaka i prekinuo je neravnopravnu borbu. Tako se Rebić oprostio od daljnjeg natjecanja zauzevši 9. mjesto.

Marijo Valentić iz zagrebačkog kluba Tigar Cikatic povratio je dobro raspoloženje u redovima naše reprezentacije. Valentić se u osmini finala thai kicboxinga do 81 kg suprostavio Zaidamu Wissanu iz Palestine, pobijedivši ga sudačkim prekidom u prvoj minuti borbe. Našeg borca sutradan očekuje četvrtfinalni meč protiv nositelja skupine Evgenija Angaleviča iz Bjelorusije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treci hrvatski prijepodnevni meč odradio je Tomislav Tišljarec iz Bjelovara u osmini finala low kicka do 63,5 kg. Njegov protivnik je bio aktualni svjetski prvak Nikola Mladenović iz Srbije i Crne Gore, a u izjednačenom dvoboju, suci su ipak dali prednost Mladenoviću koji je pobijedio rezultatom 3:0.

Poslijepodne će se boriti još pet naših boraca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara