SP LASER RADIAL: STIPANOVIĆ SVJETSKI PRVAK, KUZMANIĆ SREBRNI

Hrvatsko jedrenje postiglo je veliki uspjeh na Svjetskom juniorskom prvenstvu klase "laser radial" u talijanskoj Riva del Gardi. Tonči Stipanović je svjetski i europski prvak, budući da je natjecanje ujedno bilo i Europsko prvenstvo, a Tonko Kuzmanić je srebrni nakon 11 održanih regata u konkurenciji 284 "laseraša" iz 28 zemalja. L

Stipanović je zadnjeg dana prvenstva načinio pravi podvig jer je do pobjede došao mada je zauzimao tek sedmu poziciju sa 30 bodova više od svog klupskog kolege iz splitskog Mornara Kuzmanića, koji je vodio od početka. No, najbolji junior Europe i brončani sa Svjetskog prvenstva olimpijske klase "laser", uspio je u zadnja dva plova sa prvim i drugim mjestom izbiti na čelo poretka jer mu se kao najlošije odbacivalo 25. mjesto iz 8. plova. Stipanović je jedna od najvećih nada svjetskog jedrenja, budući da je lani bio svjetski prvak u "laseru 4.7", a 1999. je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu "optimista".

Kuzmanić je u zadnja dva plova stigao na cilj 22. i četvrti i nakraju završio drugi sa pet bodova više od Stipanovića, dok je brončani Poljak Jonasz Stelmaszyk.

Daniel Mihelić je prvenstvo završio kao sedmi, dok je Joško Lalić bio 12.

KONAČAN POREDAK:

1. TONČI STIPANOVIĆ (HRV) 28.0 negativnih bodova

2. TONKO KUZMANIĆ (HRV) 33.0
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Jonasz Stelmaszyk (Polj) 34.0

7. DANIEL MIHELIĆ (HRV) 57.0

12. JOŠKO LALIĆ (HRV) 84.0

38. ALJOŠA GAZDE (HRV) 166.0

54. IVAN TARITAŠ (HRV) 195.0

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara