SP u rukometu: Hrvatska sa SiCG

HRVATSKA ženska rukometna reprezetacija igrat će u A skupini Svjetskog prvenstva, koje će se od 2. do 14. prosinca ove godine održati u našoj domovini, određeno je današnjim ždrijebom u Zagrebu, uz izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji.

Uz Hrvatsku u A skupini su još Francuska, Srbija i Crna Gora, Španjolska, Brazil i Australija.

Budući da je naša zemlja domaćin, vodstvo reprezentacije imalo je privilegiju izbrati skupinu u kojoj će igrati. To je obavljeno nakon što je bilo poznato pet od šest sudionika u svakoj skupini. Vodstvo reprezentacije, na čelu sa izbornikom Željkom Tomcem, odlučilo se za A skupinu, koja se u drugom krugu križa sa B grupom, koju predvode svjetske prvakinje Ruskinje. Istovjetna je bila i želja hrvatskih reprezentativki.

Prvu utakmicu Hrvatska igra protiv Brazila, a slijede susreti protiv Australije, Srbije i Crne Gore, Francuske i Španjolske. Iz svake skupine u osminu finala idu četiri prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još se ne zna koji će grad biti domaćin Hrvatskoj, no zasad je poznato je da će se utakmice SP-a igrati u Zagrebu, Splitu, Karlovcu, Rijeci i Čakovcu.

SKUPINA A: Francuska, SiCG, Hrvatska, Španjolska, Brazil, Australija.

SKUPINA B: Rusija, Češka, J. Koreja, Angola, Urugvaj, Austrija.

SKUPINA C: Norveška, Rumunjska, Ukrajina, Argentina, Kazahstan, Tunis.

SKUPINA D: Danska, Mađarska, Njemačka, Kina, Obala Slonovače, Slovenija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara