Spahija: Nikada nisam rekao da sam dobar trener, to se dokazuje radom

Totalsport
Foto: AFP

ŠPANJOLSKA web-stranica posvećena košarci, Solobasket.com donosi opsežan intervju s nekadašnjim izbornikom hrvatske reprezentacije, a danas Valencijinim trenerom Nevenom Spahijom.

U njemu šibenski strateg radi još jedan osvrt na poraz 78:63 kod belgijske Dexije u Monsu u prvom srazu kvalifikacija za ULEB-ov Eurocup (“svi smo se neugodno iznenadili, pogotovo ja”), te komentira i trenutačnu situaciju u momčadi koju vodi (“mjesta za napredak ima”).

"Momčad smo u kojoj ima talenta, pogotovo u njenoj početnoj petorci, ali nedostaje nam ujednačenosti, jer mnogo toga pada na leđa De Cola. Kada on dobro igra to se i vidi, ali više očekujem od Marshalla, Marinovića, Liščuka..."

Liščuka koji često upada u probleme s osobnim pogreškama...

"Ne bih želio govoriti o suđenju, već o njemu. Naviknuo je biti zvijezda u domovini, a ovdje mu nije sve podređeno. Ipak, vjerujem da će se uklopiti."

Prilikom pobjeda čestitke usmjerujete prema igračima, no u slučaju poraza skloni ste velikim kritikama. Je li to vaš način rada?

"Svak ima svoju radnu filozofiju, a ja u ovoj ne vidim ništa lošega. Porazi su trenerove pogreške, ali ja želim više od svojih igrača. Barem im uputim riječi pohvale kada pobjede, ali stojim i iza svega što sam rekao nakon poraza od Dexije."

Ispada da ste vi sjajan trener, a oni loši igrači.

"Ja to nikada nisam rekao, nikada nisam ustvrdio da sam dobar trener. Ali, uvjeren sam da oni utakmicu ovu utakmicu mogu ispraviti jer znam što sam sve u prošlosti radio. Treneri se ne brane riječima, već radom, a ovo je samo moj osvrt na novinarske napade."

Je li istina da u ugovoru imate klauzulu koja vam osigurava 200.000 eura u slučaju otkaza?

"Ne. To je velika laž."

Jeste li zadovoljni svojim radom?

"Ne. Na meni je kao treneru da ispravljam pogreške. Trenutačno imam neke taktičke dubioze, ali ne i sumnje u svoju momčad. Naš je najveći problem vrijeme, pa možete tek pretpostaviti kako se osjećam u ovome trenutku."

Fuenlabrada koja je promijenila devetoricu igrača od prvoga kola igra dobro (omjer 3-0 u ACB ligi, op. a.).

"Ne postoji dobitna formula. Postoje momčadi koje funkcioniraju, neke kojima treba duže, a neke koje nikada ne prorade. Fuenlabradinim trenerima treba čestitati, ali bili su u velikoj prednosti budući da niti jedan njihov igrač ovoga ljeta igrao za reprezentaciju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara