Spahija objavio imena košarkaša za EP

Spahija objavio imena košarkaša za EP

20. SRPNJA hrvatska košarkaška reprezentacija počinje s pripremama za Europsko prvenstvo u košarci. Izbornik reprezentacije Neven Spahija objavio je popis od 17 igrača koje će voditi u Švedsku.

Pozvani su Damir Mulaomerović, Gordan Giriček, Zoran Planinić, Marko Popović, Roko Leni Ukić, Mario Stojić, Marino Baždarić, Davor Marcelić, Ivan Perinčić, Matej Mamić, Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Nikola Prkačin, Andrija Žižić, Bruno Šundov, Mate Skelin i Sandro Nicević.

Spahija je najavljivao da će pozvati 16 igrača, ali zbog bolesti Mate Skelina još jedan igrač će dobiti priliku. Naši košarkaši na pripremama će provesti 45 dana, bazične prve bit će na Rogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Spahija pozvao Marija Kasuna koji nije u formi, i za kojeg stručnjaci u NBA ligi smatraju da se ne može tako brzo "dovesti u red".

Nikola Vujčić otkazao je nastup zbog ozljede, izraelski liječnici su mu zabranili igranje 12 tjedana. Spahija je izjavio kako će biti teško nadomjestiti Vujčica, koji je prošlu sezonu odigrao najbolje u karijeri.

Cilj Europskog prvenstva je ostvariti plasman na Olimpijske igre, što vjerojatno neće biti lako. Jugoslavija i Grčka su se plasirale na OI, pa će plasman na OI ovisiti i o njihovom plasmanu na Europskom prvenstvu.

U slučaju da te dvije reprezentacije budu šesta i sedma na Europskom prvenstvu, hrvatska reprezentacija morat će osvojiti jednu od medalja kako bi se plasirala na Olimpijske igre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara