Španjolski košarkaši usred rasističkog skandala

Španjolski košarkaši usred rasističkog skandala

ŠPANJOLSKI košarkaški reprezentativci kolektivno su se fotografirali napinjući pritom vanjske rubove očiju prstima nagore kako bi izgledali istočnjački.

Tako kosooki Španjolci su se fotografirali za potrebe sponzora i fotografija je objavljena u više španjolskih novina. Svjetski su se mediji, međutim, počeli baviti njezinom skrivenom porukom otvoreno optuživši košarkaške reprezentativce za ruganje na rasnoj osnovi.

U prvom redu kritičara stoji londonski Daily Telegraph, koji se poigrao s nedavnom poviješću španjolskih rasističkih ispada: čitatelje su podsjetili na tretiranje Lewisa Hamiltona tijekom testiranja, uoči početka sezone Formule 1, na stazi u Barceloni, te na budalaštinu nogometnog izbornika Luisa Aragonesa, koji je tadašnjem reprezentativcu Joseu Antoniju Reyesu nakon jednog Arsenalova treninga poručio neka "rasturi tu crnčugu (Henry, op. a.)"!

A trebalo je ispasti zabavno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci se brane da im tako nešto podlo nije bilo ni na kraj pameti.

"Trebalo je to ispasti smiješno i zabavno. Zaključili smo da je tako i ispalo. Žao nam je što su to neki interpretirali sasvim drukčije. I žao nam je ako se itko pronašao uvrijeđen našom gestom", izjavio je Pau Gasol.

Iz Španjolskoga košarkaškog saveza nisu htjeli ništa komentirati poručivši da su igrači sve kazali.

M.P./Totalsport
Foto: Daily Teleghraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara