SPARTAK S MALLORCOM NA STADIONU LOKOMOTIVE

Moskovski Spartak želi ugostiti Mallorcu, s kojom će 26. veljače igrati prvu utakmicu 3. kola Kupa UEFA, na stadionu gradskog rivala Lokomotive.

Na Spartakovoj webstranici na interenetu u ponedjeljak je objavljeno da je Natjecateljski odbor UEFA promijenio mišljenje i da je odobrio Spartaku igranje s Mallorcom na stadionu Lokomotive koji ima 30.000 sjedećih mjesta.

"Uvjerili smo ljude iz UEFA-e da stadion Lokomotive u potpunosti udovoljava svim natjecateljskim zahtjevima i da ne postoji nikakav razlog zbog kojeg bi se utakmica s Mallorcom igrala izvan Moskve" - kazao je glasnogovornik Spartaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
UEFA se isprva nije slagala s idejom o odigravanju dviju utakmica na stadionu Lokomotive s vremenskom razlikom manjom od 24 sata, jer Lokomotiv, 24. veljače, na svom igralištu ugošćuje Monaco u susretu Lige prvaka, no Rusi su uspjeli uvjeriti ljude iz UEFA-e da će teren biti dobar i osposobljen za igranje dviju utakmica u dva dana, iako je u ovo doba godine zima u ruskoj metropoli vrlo jaka tako da će teren moći biti pripremljen za igranje druge utakmice tek uz nadljudske napore domaćina.

Zanimljivo je da Spartak, najpopularniji ruski klub, koji je od raspada SSSR-a osvojio 9 naslova prvaka države, nema svoj vlastiti stadion i da na početku svake sezone traži od susjeda, Dinama, Lokomotive, Torpeda i CSKA, da mu pruže gostoprimstvo, naravno, uz obimnu naplatu troškova. Prošle sezone igrao je prvenstvene utakmice na stadionu Torpeda (kapacitet 16.000 mjesta), ali on ne ispunjava uvjete za odigravanje međunarodnih susreta pa će stoga utakmica s Mallorcom, biti igrana na igralištu Lokomotive.

(Hina) mi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara