Spašeno SP: I u slučaju operacije Balić će biti spreman

Spašeno SP: I u slučaju operacije Balić će biti spreman

IVANO BALIĆ ipak neće morati na operaciju leđa. Čelni ljudi Zagreba, liječnici kluba i Balić danas su odlučili da operacija discus hernie za sada nije potrebna i da će se rukometaš nastaviti liječiti konzervativnim metodama.

>Balić čelnicima Zagreba prešutio ozljedu leđa koju je vukao još iz Portlanda?

Glasnogovornica rukometnog kluba Zagreb Vlatka Hercigonja iznijela je služben stav kluba o stanju Ivana Balića te je naglasila kako do operacije može u budućnosti doći, da je to isto jedna opcija, ali da je zaključak kako je u ovom trenutku ona ipak nepotrebna.

"Operacija postoji kao zadnja opcija. Balić nastavlja sa sadašnjom terapijom. Ovih dana nije niti bilo potvrđeno da će sigurno ići na operaciju, dakle ne možemo govoriti o tome da je odlučeno da ne ide na operaciju. To je sve što mogu o tome reći."

Gobac: Ako će i morati na operaciju, a vjerojatno neće, bit će spreman za Svjetsko prvenstvo

"To je odluka na temelju razgovora s liječnicima, dosta se o tome pisalo na različite načina, a kada se novinari pretvore u dijagnostičare to ona nije dobro. Ovo je jedna primjerena odluka i za nas vrlo ohrabrujuća, a naravno i ljudima koji vole rukomet i Ivana Balića. Mogu reći da je reicmo 90-postotna sigurnost da neće biti potreban oprativan zahvat, no i ako bude potreban Ivano će biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Liječnici su sada zaključili da će se to moći riješiti i mimo operacije uz liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi Ivano mogao zaigrati?

"Nećemo silovati, igrat će kada bude spreman. Bude li sve u redu Ivano bi mogao nastupiti u Njemačkoj protiv Loewena", rekao je Zoran Gobac.

Balićevo zdravlje je prokomentirao i Lino Červar, trener Zagreba i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

"Što se tiče samog zdravlja Ivana Balića, postoje stručnjaci koji su pogledali njegovo zdravstveno stanje i zaključili da on može nastaviti. Meni je najbitnije u cijeloj priči da Ivano Balić dođe tamo gdje mu je mjesto, a to je igralište. Raduju me sve vijesti idu tomu u prilog. Bitno mi je da bude zdrav i da ga mi imamo, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Naravno, momčad sa i bez Ivana nije i ne može biti ista."

M.Pa./M.Š.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara