Špiranović izabrao Australiju, ne Hrvatsku

PRIJE nekoliko dana australski izbornik izjavio je kako se boji da ne izgubi mladog Matthewa Špiranovića, no Australac hrvatskih korijena, ipak je odlučio da će ostati u australskom dresu.

Naime, svi australski mediji danas su se rapisali o talentiranom nogometašu te prenijeli njegove riječi i riječi njegovog oca, prema kojima će Špiranović prihvatiti poziv Grahama Arnolda i za Australiju debitirati protiv Urugvaja.

A da ga je Hrvatska zaista željela govori i podatak da je tajnik HNS-a Zorislav Srebrić protekli tjedan bio u Nuernbergu te nakon utakmice protiv Šimunićeve Herthe razgovarao s 18-godišnjim braničem. Australski mediji, koji Špiranoviča uspoređuju sa Šimunićem, pišu kako Joe nije nagovarao mladog nogometaša da zaigra za Hrvatsku, već da mu je samo rekao neka slijedi svoje srce.

Srebrić je u razgovoru za Index potvrdio taj neslužbeni susret, no dojmove nakon razgovora nismo doznati. "To je poslovna tajna" - rekao je Srebrić na upit kako se izjasnio Špiranović te o čemu se razgovaralo. Srebrić je dodao kako mu je žao ako se zaista mladić odlučio za Australiju.

"Rekao sam jasno kakvi su moji osjećaji"

"Nakon utakmice razgovarao sam s jednim hrvatskim dužnosnikom. Poslušao sam što ima za reći, ali sam jasno dao do znanja kakvi su moji osjećaji. On je govorio o drugim Australcima koji igraju za Hrvatsku, o pozitivnim stranama igranja za Hrvatsku, te je rekao i kako je hrvatska momčad jaka." - rekao je o razgovoru sa Srebrićem nogometaš u razgovoru za Daily Telegraph.

Matthewov otac Michael Špiranović potvrdio je australskim medijima kako će ga australski izbornik pozvati za susret s Urugvajem.

"Moj sin može postati Hrvat, ali uvijek je govorio kako želi igrati za Australiju te da mu je to bio san, kao i svakog australskog dječaka. Koliko ja znam Graham Arnold ponudio mu je mjesto u australskoj reprezentaciji kada će igrati protiv Urugvaja. Ako će tada zaigrati za Australiju, više nema povratka." - rekao je otac mladog nogometaša za australske medije.

"Igranje za Hrvatsku imalo bi svojih prednosti. Budući da je Matthew u njemačkoj ligi na zadatke reprezentacije ne bi gubio toliko vremena, kao kad bi igrao za australsku reprezentaciju. Morat će jako puno putovati." - dodao je Michael Špiranović.

Australski izbornik Graham Arnold oduševljen je odlukom talentiranog nogometaša.

"Razgovarao sam s njim i dao mu do znanja da je on naša budućnost. Pogotovo zato što igra na mjestu koje nećemo moći popuniti kada sadašnji igrači prestanu igrati. Rekao sam mu kako ga želim što prije vidjeti u australskom dresu i njegov odgovor bio je vrlo pozitivan. Priznao je da je razgovarao s Hrvatima i da im je jasno dao do znanja što osjeća. Za mene je to što sam čuo bilo veliko olakšanje." - rekao je australski izbornik Graham Arnold.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara