Sport Illustrated: Kostelić na OI osvaja zlato i broncu

Sport Illustrated: Kostelić na OI osvaja zlato i broncu

Totalsport
Foto: AFP

NAJBOLJI hrvatski skijaš Ivica Kostelić na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojit će zlato i broncu. Tako barem predviđa Sports Illustrated.

Najpoznatiji američki sportski tjednik tradicionalno uoči Olimpijskih igara predviđa osvajače medalja u svim sportovima i disciplinama, a isto je učinio i ovaj put, uoči Igara koje počinju 12. veljače u Kanadi.

Hrvatska će tako, prema prognozi SI-ja osvojiti dva odličja, oba u režiji Ivice Kostelića. Zagrepčanin bi najbolji trebao biti u kombinaciji, a društvo na postolju bi mu pravili srebrni Austrijanac Benjamin Raich i brončani Amerikanac Bode Miller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu medalju će, predviđa SI, Kostelić osvojiti u svojoj najjačoj disciplini, slalomu. Osvojit će treće mjesto, iza Francuza Juliena Lizerouxa i Austrijanca Reinfrieda Herbsta. Kad bi se prognoza ostvarila, naš bi skijaš nakon Vancouvera imao komplet olimpijskih medalja, budući da je u Torinu 2006. osvojio srebro u kombinaciji.

Nijednog drugog hrvatskog sportaša SI ne vidi među medaljašima, ni naše preostale predstavnike u alpskom skijanju, ni stjegonošu Jakova Faka u biatlonu.

Dodajmo da će prema ovoj prognozi najboljoj skijašici današnjice Lindsey Vonn pripasti zlata u spustu i super G-ju, dok će hokejaški turnir osvojiti domaća reprezentacija Kanade. U finalu će svladati Rusiju, dok će bronca otići oko vrata Česima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara