Športaši i športski dužnosnici zatražili što brže donošenje Zakona o športu

NAJISTAKNUTIJI sportski djelatnici Hrvatske, bivši sportaši i saborski zastupnici na čelu s ministrima financija Ivanom Šukerom i prosvjete, znanosti i športa dr. Draganom Primorcem po drugi put su se u kratkom roku sastali u Kući hrvatskog nogometa kako bi raspravili prijedlog Zakona o športu i financiranju športa.

Domaćin, predsjednik HNS-a Vlatko Marković ugostio je u Rusanovoj 13 i predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Matešu, zatim Mirka Novosela, Daniru Nakić-Bilić, Pericu Bukića, Franju Arapovića, Zorislava Srebrića i Stanka Hautza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar prosvjete, znanosti i športa dr. Dragan Primorac upoznao se iz prve ruke s iskustvima sportskih djelatnika o aktualnom trenutku hrvatskog športa i postupku koji se vodio u pripremi za donošenje Zakona o športu, financiranju športa, te o čuvanju i razvijanju masovnosti i kvalitete u športu.

Športski djelatnici rekli su ministru da žele da se što prije donese Zakon o športu, koji ide u drugo čitanje, te da se sustavno priđe rješavanju svih pitanja u hrvatskom športu.

Dogovoren je postupak o međusobnoj suradnji kako bi se svi utvrđeni zadaci brzo i uspješno riješili.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara