Sportska borilišta u Zagrebu i Rijeci otvorena za sve: Podržite hrvatske sportaše na Europskim sveučilišnim igrama

Sportska borilišta u Zagrebu i Rijeci otvorena za sve: Podržite hrvatske sportaše na Europskim sveučilišnim igrama

Foto: ESI

SPEKTAKULARNOM dvosatnom ceremonijom otvaranja koja je u srijedu održana u Zagrebu službeno su započele Europske sveučilišne igre. Preko 5000 studenata sportaša koji će se natjecati u 21 sportu prodefiliralo je pred punim tribinama stadiona Mladosti, a zabavu i ludu atmosferu nije mogla pokvariti ni uporna kiša. Za većinu natjecatelja koji dolaze iz čak 41 zemlje te gotovo 400 europskih sveučilišta igre tek započinju.

Od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci studenti sportaši borit će se za medalje u badmintonu, bridžu, golfu, judu, karateu, košarci, košarci 3x3, nogometu, malom nogometu, odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, ragbiju 7, rukometu, sportskom penjanju, stolnom tenisu, tenisu, šahu, taekwondou, vaterpolu i veslanju, a u plivanju i stolnom tenisu po prvi puta će se održati natjecanja i za studente s invaliditetom.Besplatan ulaz na sva natjecanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom od navedenih sportova nastupit će i hrvatski predstavnici, a ulaz na sva natjecanja koja se odvijaju na više od 40 lokacija u Zagrebu i Rijeci tijekom čitava dva tjedna besplatan je za sve zainteresirane.

Centar događanja i velikih sportskih nadmetanja sveučilištaraca iz čitave Europe tako će se između ostalog odvijati na zagrebački Jarunu koji će ugostiti veslačke i odbojkaške ekipe, dvorana Dražena Petrovića košarku, nogomet će se igrati na stadionima HAŠK, Lučko, Rudeš i Sesveta, a zanimljiva natjecanja mogu se pogledati i u Domu sportova, dvoranama u Trnskom, Martinovki, Peščenici pa čak i na golf terenu u blizini grada.Bogatu ponudu sportova moguće je pronaći i u Rijeci, gdje se na bazenima Kantrida održavaju natjecanja u vaterpolu i plivanju, a u dvoranama Zamet na rasporedu je rukomet. Posebno će zanimljivo biti vidjeti na djelu sportaše u košarci 3na3 koja će se održavati na riječkom Korzu.

Detaljne informacije o natjecanjima, satnicama i rezultatima nalaze se na službenoj stranici igara http://www.eug2016.com/.

Posjetite neko od 40 borilišta, uživajte u zanimljivim i kvalitetnim sportskim natjecanjima te podržite hrvatske sveučilišne sportaše, kao i sve njihove konkurente koji potvrđuju kako su zavidni sportski uspjesi uz akademski razvoj mogući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara