Sportski novinar Jutarnjeg skupo platio kritiziranje sportskih moćnika

Sportski novinar Jutarnjeg skupo platio kritiziranje sportskih moćnika

NAJBOLJI hrvatski sportski kolumnist, novinar Jutarnjeg lista Dražen Krušelj, nakon što se kroz protekle tjedne više puta drznuo kritizirati Mamića, Katalinića i druge hrvatske nogometne šerife, jučer je brutalno pretučen.

Neuobičajeno za hrvatsko sportsko novinarstvo, Krušelj iz tjedna u tjedan u svojim kolumnama otvoreno i bez dlake na jeziku piše o lokalnim sportskim moćnicima.

Prošlog je ponedjeljka objavio oštar komentar o Kataliniću i teško shvatljivom renomeu koji ima u hrvatskom nogometu. U kolumni koju je zaključio komentarom da je možda vrijeme da se Kataliniću poruči "vi ste najslabija karika, doviđenja", Krušelj je splitskog svadljivca ogolio kao malo tko do sada.

U ranijim tekstovima Krušelj je slično napravio s "autorom čuda iz Velike", Bišćanom itd. U jučerašnjem komentaru, objavljenom desetak sati prije nego što je prebijen, Krušelj se dotakao Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga su s liste uvrijeđenih bogataša Krušeljeve riječi opekle do te mjere da je platio nepoznatom divljaku da pretuče Krušelja, nije poznato. Kako to u Hrvatskoj obično biva, vjerojatno se imena počinitelja i naručitelja nikad neće ni saznati.

Hrvatski novinari često su dobivali batine zbog pisanja o mafiji. Krušelj je pisao o sportskim djelatnicima. Poentirati ne treba, sve vam je jasno.

Matija Babić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara