Sramni remi u Rimu, navijači hoće povrat novca

UDRUŽENJE potrošača u Italiji pozvalo je navijače rimskih prvoligaša Rome i Lazija da zatraže povrat novca izdanog za ulaznice.

Taj susret odigran na Olimpijskom stadionu pred 66.323 gledatelja završio je 0:0, a na sportskim kladionicama već je danima takozvani koeficijent padao sve niže kako se primicao dan utakmice, jer se u Rimu na sav glas pričalo kako će Roma i Lazio igrati "na nulu", jer taj rezultat odgovara objema momčadima budući da su se nalazile blizu opasne zone pa im je prijetilo seljenje u II. ligu.

Kad je nedjeljna utakmica u Rimu završila očekivanim ishodom s tribina su odjeknuli zvižduci navijača obiju klubova. Iako su istog dana navečer u TV emisiji posvećenoj nogometnim događanjima na Apeninskom poluotoku trener Rome Bruno Conti i napadač Lazija Paolo Di Canio tvrdili da dogovora između igrača o podjeli plijena nije bilo, talijanski tifosi i dalje drže da je rezultat namješten i ne kriju ogorčenje takvim razvojem događaja.

Rimski Corriere dello Sport u broju od ponedjeljka napisao je da je to bio "najgori gradski derbi otkako se Roma i Lazio natječu u A seriji", ali funkcioneri Talijanskog NS-a se ne oglašuju i ne najavljuju da će istražiti "slučaj" i kazniti rimske klubove ako se ustanovi da su dogovorno igrali "na nulu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara