Srbi iznenada ostali bez golmana za SP

Srbi iznenada ostali bez golmana za SP

Totalsport
Foto: AFP

VLADIMIR DIŠLJENKOVIĆ (28), nogometni golman ukrajinskog Metalurga iz Donjecka, uzeo je ukrajinsko državljanstvo odrekavši se srbijanskoga.

Riječ je o neočekivanoj odluci s obzirom na to da je bivši golman beogradske Crvene zvezde još u prošlim kvalifikacijama branio za srbijansku reprezentaciju.

Konkretno, bio je na golu svih devedeset minuta u porazu (2-1) Antićeve momčadi kod Litve 14. listopada prošle jeseni. Ukupno je za reprezentaciju prve domovine skupio sedam nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku da više neće igrati za reprezentaciju donio je nakon završetka kvalifikacija. Lokalni su mediji pisali da je razlog tome nezadovoljstvo činjenicom da prednost pred njim ima Vladimir Stojković, koji nije standardno branio u svojim klubovima.

"Odlučio sam tako jer u Ukrajini želim igrati kao domaći igrač a ne kao stranac. Odluka je samo moja, a podržali su je svi meni bliski ljudi", rekao je Dišljenković.

Ukrajinski zakoni ne toleriraju instituciju dvojnoga državljanstva, tako da se golman morao odreći srbijanske putovnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara