Srbi nude Hrvatima prijateljsku utakmicu!

Srbi nude Hrvatima prijateljsku utakmicu!

PREDSJEDNIK nogometnog Saveza Srbije Zvezdan Terzić mnoge je ostavio u čudu obznanivši kako radi na organizaciji prijateljske utakmice s reprezentacijom Hrvatske. Kako doznajemo, Terzić je "dubokog uvjerenja" (zvuči poznato?) da se radi o pravom trenutku da dvije susjedne nacije izađu na travnjak i time simbolično označe vrijeme početak mira i povjerenja između nekad zaraćenih država.

"Taj susret nikako ne bi smio biti samo sportskog karaktera, zbog toga bih volio da ga pohode premijeri obaju republika." - kazao je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim same vijesti, zanimljiv je podatak kako će sama organizacija navodno biti povjerena te gigantskom proizvođaču sportske odjeće i obuće, tvrtki Nike, koja će od ljeta izađivati dresove i za reprezentaciju Srbije.

Posljednja dva susreta Hrvatske i sad već bivše SiCG odigrana su tijekom kvalifikacija za Euro 2000. godine; jedan u Beogradu (1:1) te uzvrat u Zagrebu (2:2). No, poznato je kako su Srbi na kraju ciklusa imalu više razloga za slavlje, s obzirom da su, za razliku od nas, otputovali prema Belgiji i Nizozemskoj.

Osim gorljive želje, predsjednik Terzić nije izložio jasnije detalje svog "akcijskog plana", ali je vrlo optimističan glede odgovora iz HNS-a.

Predsjednik nogometne nam vlade Vlatko Marković u razgovoru za Index je ustvrdio kako nema ništa protiv odigravanja prijateljske utakmice s istočnim susjedima, ali da strahuje kako to zbog prenatrpanog rasporeda hrvatske reprezentacije možda neće biti ostvarivo.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara