Srbi prebacuju lopticu: Tenzije dolaze od onih koji nisu involvirani u Davis Cup

Srbi prebacuju lopticu: Tenzije dolaze od onih koji nisu involvirani u Davis Cup

Tekst: M.P.
Foto: AFP

ČETVRTFINALE Davis Cupa protiv Hrvatske i dalje je prva sportska priča u Srbiji. Negodovanjem najave da će upravo Split biti grad domaćin Srbi su izazvali reakciju u našoj teniskoj javnosti, a svoju riječ rekli su i glavni akteri.

Prvi srpski reket Novak Đoković ima svoje viđenje stvari. Nole je veliki optimist...

"Naša prednost je to što imamo igru za svaku podlogu. Ako smo spremni, možemo pobijediti bilo koga. Protiv Hrvatske neće biti pritiska, jer smo već postigli dosta samim plasmanom u četvrtfinale. Hrvati će imati prednost domaćeg terena. a možda bi mali problem mogao biti to što će se dvoboj igrati odmah poslije Wimbledona. No, mi smo već naviknuti na ekspresne prilagodbe", rekao je Đoković u razgovoru za Blic.

"Političke tenzije dolaze od onih koji nisu involvirani u tenis"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Srpskog teniskog saveza Dušan Orlandić opet je za temu izabrao onaj manje sportski dio priče. Iako kaže da su priče o gradu domaćinu preuranjene, Orlandić ipak druka za Zagreb.

"Mislim da su najave kako će Split biti grad domaćin ipak malo preuranjene. Hrvatski teniski savez ima nekoliko mjeseci da bi odredio domaćinstvo i podlogu na kojoj će se igrati", objašnjava Orlandić i dodaje:

"Političke tenzije dolaze od onih koji nisu direktno involvirani u tenis i neće biti prisutni u Davis Cupu. Niti mi, niti Hrvati ne želimo nikakve probleme i u svakodnevnom smo kontaktu sa Zagrebom. Radit ćemo zajedno kako bi osigurali odlično organiziran sportski događaj."

Orlandić i dalje vjeruje kako će se HTS odlučiti protiv domaćinstva u Splitu.

"Ne možemo previše napraviti oko izbora grada jer o tome odlučuje domaćin. Najprije će HTS odlučiti o vrsti podloge, a zatim će ITF reći odgovara li ta podloga standardima ili ne. Treći korak je obavještavanje Srpskog teniskog saveza. Nema smisla o dogovaranju grada domaćina dok se prva tri koraka ne naprave. Smatram da će se HTS voditi financijskom zaradom koja bi bila najveća u Zagrebu i da će to odlučiti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara