Srbija gradi stazu za Formulu 1?

SRPSKI ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić u razgovoru za beogradski Press otkrio je da bi u Srbiji mogla uskoro početi izgradnja staze za utrke Formule 1.

"Ideja za izgradnju staze u Srbiji potekla je od Bernieja Ecclestonea, suvlasnika Formule 1. Kad je posljednji put bio u Beogradu sa suprugom Slavicom, na srpsku Novu godinu, Ecclestone je pitao premijera Vojislava Koštunicu i mene zašto Srbija nema nijednu ozbiljniju stazu za auto-moto utrke. Kada nam je objasnio što to znači i kakve su mogućnosti i potencijalni prihodi, uvidio sam da se ta investicija isplati i odmah počeo raditi na tom projektu", rekao je Ilić za Press.

Navodno je već pronađeno i nekoliko lokacija za izgradnju, a nekoliko njemačkih i austrijskih firmi koje se bave izgradnjom auto-moto staza poslale su i svoje prijedloge projekta.

"Stručni tim Bernieja Ecclestonea obišao je, zajedno sa mnom, cijelu Srbiju kako bi pronašli dobru lokaciju za izgradnju staze. Jedna od najpovoljnijih je Trbušino polje kod Čačka, druga je jedan veliki plac između Srijemske Mitrovice i Surčina, a treća je u okolici Kruševca. Znam da je u pitanju veliki novac, ali mnoge je stvari moguće uraditi i bez novca. Lokalna samouprava mogla bi pokloniti zemljište za izgradnju, a država bi se mogla pobrinuti za infrastrukturu. Nakon toga investitori bi napravili tribine po svjetskim standardima i zaokružili izgradnju kompleksa pratećim sadržajima kao što su prodajni centri, diskoteke, kafići, prenoćišta i slično. Već smo razgovarali sa sponzorima i donatorima koji su pokazali nevjerojatno velik interes", rekao je Ilić.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara