Srbiji pomogli suci koji su prije njihovog obračuna s Australcima osakatili Kengure

Tekst: Zvonko Alač
Foto: AFP


ORLOVE čeka naoko lak posao: oskoljeni pobjedom s igračem manje protiv Njemačke, za prolazak u drugi krug treba im pobjeda protiv Australije koja nakon dvije utakmice ima tek jedan poen.

Međutim, pogled na tablicu varljiv je iz dva razloga: već otpisanoj Australiji također igra pobjeda - u slučaju da Gana slavi protiv Njemačke, a Australija pobjedi Srbiju, eto Soccerosa u osmini finala s Ganom, u ishodu na koji bi se malo tko kladio. Međutim, ovaj SP je pokazao da nema nedodirljivih, a Srbiji se "lako ćemo" pristup već osvetio protiv Gane.


Također ne treba zaboraviti da su do slavljene pobjede nad Njemačkom Srbi došli tako što ih je reprezentacija s igračem manje držala pod opsadom cijelo vrijeme brojčanog deficita, a Podolski je promašio i jedanaesterac.

Kad već spominjemo jedanaesterac, koliko god Australija bila očajna u prvoj utakmici protiv Njemačke, vrijedi podsjetiti da im je na toj utakmici potpuno neopravdano isključen playmaker Tim Cahill koji nije mogao igrati na utakmici protiv Gane, na kojoj je Australija još teže oštećena. Tamo je Kewellovo rame, točnije ruku "uz tijelo", kojom je obranio da lopta ne uđe na gol-crti, sudac vidio kao jedanaesterac, a Kewell je dobio i crveni karton. Australci su odmah ostali bez vodstva, ali su do kraja sačuvali bod koji im sad nudi kakve-takve nade.

Srbi, dakako, imaju mnogo više do "one koja umire posljednja" jer pobjeda ih vodi dalje bez obzira na rezultat u međusobnom susretu Gane i Njemačke, a igra im i remi u slučaju da Nijemci izgube. Ali, ima jedna kvaka za Orlove - poraz od Australije im znači ispadanje.

Za razliku od utakmice protiv Njemačke, Antić sada nema nikakvih briga zbog ozljeda i kartona. Subotić je odlično odigrao u obrani protiv Nijemaca, ali u sastav se ipak vraća Aleksandar Luković koji je protiv Njemačke odradio crveni karton. Iako Antić ne želi otkriti sastav i taktiku, očekuje se da će se nakon 4-5-1 protiv Njemačke vratiti na 4-4-2 jer pobjeda protiv oslabljene Australije im znači prolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivani sastav Srbije:

Stojković; Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov - Krasić, Kuzmanović, Stanković, Jovanović - Žigić, Lazović

Australija bez zapovjednika obrane, Kewella, Grelle, a napadača ionako nema

Craig Moore, slavni kamen temeljac australske obrane, propustit će dvoboj sa Srbijom zbog kartona i očekuje se da ga zamijeni Michael Beauchamp. Kewell je također suspendiran, a defenzivni veznjak Grella ozlijeđen. Jedina dobra vijest je povratak Tima Cahilla. Scott Chipperfield se očekuje na lijevom boku.

Kao i na cijelom SP-u, Australcima je osnovni problem napad, odnosno nedostatak napadača, jer Verbeek je u JAR poveo "desetak" krila, ali nema nikoga tko bi odgovarao karakteristikama "jednog" Viduke.

Očekivani sastav Australije:


Schwarzer; Wilkshire, Neill, Beauchamp, Chipperfield - Emerton, Culina, Valeri, Bresciano - Cahill - Holman

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara