Srebrić: Na Malti je bilo napeto kao na najvećem nogometnom derbiju!

GLAVNI tajnik HNS-a Zorislav Srebrić bio je oduševljen rezultatom koji je u La Valetti postigla hrvatsko - mađarska kandidatura, te je u razgovoru za Index čestitao svima koji su na bilo koji način sudjelovali ili podupirali njihov projekt.

Italija je, kako doznajemo od Srebrića, dobila 11 glasova, zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske 9, a kandidatura Ukrajine i Poljske 7 glasova.

"Taj rezultat nam je još jednom potvrdio kako u ovako velikim projektima nema favorita. Kao što vidite, glavni favoriti nisu skupili potrebne bodove." - kazao je Srebrić.

Atmosfera u La Valetti bila je, kako Srebrić tvrdi, interesantna i neizvjesna poput najvećeg nogometnih derbija.

"Usporedio bih to s utakmicom u kojoj se igraju produžeci, a kasnije se sve ipak riješava izvođenjem jedanaesteraca. Bio je to uzbudljiv finiš, na kraju smo dobili imena triju država i nismo krili svoju radost nakon objave." - oduševljeno je kazao Srebrić.

"Moram istaknuti kako je naša delegacija na Malti napravila golem posao u dva protekla dana. Dali smo do znanja čelnicima UEFA-e koje su naše prednosti, istaknuli smo sve ono najbolje što smo imali. Uložili smo golem napor, ali isplatio se. U javnim anketama koje je provodio jedan uvaženi nezavisni institut imali smo odlične rezultate i to dovoljno govori. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim na neizmjernoj podršci koju nam je pružila Vlada na čelu s premijerom Ivom Sanaderom, a posebno se zahvaljujem i predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, koji je puno učinio za našu kandidaturu. Veliko hvala ministru Draganu Primorcu, svim dragim ljudima u Ministarstvu, a naročito medijima koji su sve vrijeme bili uz nas." - kazao je Srebrić u razgovoru za Index. 

Hrvatsko - mađarsku kandidaturu u narednih godinu dana očekuje težak ispit. Rekli bismo, prava bitka tek sad počinje.

"Pred nama su goleme obaveze. Treba odmah početi raditi na infrastrukturi i nadogradnji, odnosno izgradnji smještajnih kapaciteta. Ne smijemo čekati, 12 zlatnih mjeseci proći će jako brzo, a čekanje nas može koštati pobjede." - zaključio je Srebrić.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković također je izrazio svoje veliko zadovoljstvo postugnutim rezultatom, te je izjavio kako smatra da smo izraziti favorit.

"Ipak, moramo skupiti sve snage da uspješno zaključimo ovu kandidaturu. Nije vrijeme za euforiju, a još jednom smo potvrdili da smo ozbiljan i organiziran savez. Poseban problem predstavljaju nam naši navijači, točnije huligani koji su na Malti i u Budimpešti skoro uništili sve napore hrvatsko-mađarske kandidature. Isplatili su svi naši napori da uvjerimo čelnike UEFE da naš Savez nema nikakve veze sa huliganima, ali očekujem da će se naša država morati ozbiljnije pozabaviti navijačima" - kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, koji je na Malti nazočio sjednici IO UEFE u hotelu Corinthia Palace zajedno sa glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, te predsjednikom i glavnim tajnikom Mađarskog nogometnog saveza Sandorom Barczijem i Imrom Bozokyem.

Viješću sa Malte bio je iznimno zadovoljan i predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora Zlatko Mateša.

"To su izvrsne vijesti za hrvatski sport i državu. Ipak, za mene je veliko iznenađenje što je ispala favorit Grčka, ali držim da je to vrlo dobro za hrvatsku kandidaturu koja sada ima ogromne šanse." - kazao je Mateša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara