Srebrić: Rakitić još uvijek nije odlučio hoće li igrati za Hrvatsku

Srebrić: Rakitić još uvijek nije odlučio hoće li igrati za Hrvatsku

NA NEDAVNO odigranoj utakmici mladih reprezentacija BiH i Švicarske gostovali su i predstavnici HNS-a. Jedan od motiva bio je mladi reprezentativac Švicarske Ivan Rakitić, kojeg lideri HNS-a u budućnosti žele vidjeti u dresu hrvatske reprezentacije.

"Glavni razlog našeg posjeta bio je sastanak s nogometnim savezom BiH, ali gledali smo i Rakitića. Nažalost, nismo imali priliku razgovarati s njim, jer je cijelo vrijeme bio u društvu kolega iz švicarske reprezentacije. Igrom koju je pokazao ostavio je dobar dojam na nas, a detaljnije ćemo izvijestiti izbornika Bilića."- rekao je za Index glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako nastupa za U21 reprezentaciju Švicarske, mladi igrač Basela već je duže na meti hrvatske reprezentacije, za koju zbog svojih korijena također ima pravo nastupati. Budući da je nedavno navršio 19 godina, Rakitić ima još gotovo dvije godine, odnosno do svog 21. rođendana, da donese konačnu odluku o reprezentaciji za koju će igrati do kraja karijere.

Činjenica da Rakitić još od ranih tinejđerskih dana igra za Švicarsku kroz razne reprezentacije mlađih uzrasta ne zabrinjava previše Srebrića. "To ne znači da je on odlučio da će do kraj karijere igrati za Švicarsku. Ima do 21. rođendana da donese konačnu odluku, a to bi mogla biti i hrvatska reprezentacija. Naravno, hoće li igrati za Hrvatsku ne ovisi samo o njemu, već i o izborniku.", objašnjava Srebrić.

Dok se u HNS-u nadaju da će pridobiti Rakitića, mladi je igrač sve cijenjeniji u Švicarskoj, gdje je već dobio pretpoziv za seniorsku reprezentaciju. O mogućnosti da u konačnici ipak zaigra za hrvatsku kratko odgovara da je zasad mladi reprezentativac Švicarske, a za konačnu odluku ima dovoljno vremena.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara