Srebrić: Sjednica Izvršnog odbora se neće održati do daljnjega

Srebrić: Sjednica Izvršnog odbora se neće održati do daljnjega

Foto: Damir Krajač/Cropix

SLAVEN BILIĆ dobio je povjerenje HNS-a i ostaje na čelu reprezentacije. Kao mogući Bilićevi nasljednici najviše su se spominjali Igor Štimac i Cico Kranjčar koji će tako morati pričekati neku drugi priliku. Štimac je u Otvorenom HTV-a ustvrdio kako je Zdravko Mamić htio da on bude izbornik.

"Nisam bio nikakav samoreklamer. Mene je na tapet izvukao Zdravko Mamić koji je rekao da me želi za izbornika. Upao sam u to, ali svi u Hrvatskoj znaju kakve principe imam. Želja mi je biti izbornik, ali ću tada ja birati ljude", rekao je Štimac pa poručio ljudima iz HNS-a za ubuduće:

"Ako imaju svoje mišljanje, neka me izostave i neka ne promišljaju naglas."

Hrvatska nije uspjela izboriti prvo mjesto u skupini, a Štimac je ponudio komentar kvalifikacija.

"Rezime kvalifikacija je neuspjeh. Hrvatska je imala cilj ići direktno na Euro, barem kao najbolja drugoplasirana momčad. Nadamo se da ćemo u baražu uspjeti premostiti te prepreke iako će biti teško s obzirom na poteze HNS-a."

"Nije se smjelo dogoditi da se nakon Grčke naglas daju onakva mišljenja koja su utjecala na atmosferu. Mislim da je stvoren jaz između HNS-a i momčadi. To ne može donijeti ništa dobro."

Srebrić: Sjednica IO-a se neće održati do daljnjega

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je kako na Kantridi nije bilo sjednice Izvršnog odbora. Ta izjava je u suprotnosti s navodima Zdravka Mamića koji je rekao da je sjednica održana.

"Sjednica IO-a se neće održati do daljnjega. Naša koncentracija je na očekivanju ždrijeba. Postoji jedinstvo Izvršnog odbora, reprezentacije i stožera."

Dodajmo da je i gostovanje u emisiji najavio i predsjednik Vlatko Marković, ali se nije pojavio u studiju.

Može li Slaven Bilić imati autoritet u svlačionici nakon svega što se dogodilo? Na to pitanje pokušao je odgovoriti Dario Šimić.

"Teško je, nije lagano. Nije bilo lako motivirati igrače nakon svega što se događalo nakon Grčke. Ostaje nam nadati se da je ono najturbulentnije prošlo."

Dojam je kako više ne postoji kult reprezentacije kao što je bio dok su Vatreni harali '96. i '98.

"Ono je bilo posebno vrijeme poslije rate. Naboj je bio poseban i teško ga je držati na 120 posto. Igrači za Hrvatsku igraju s više srca nego ostali reprezentativci za svoje zemlje. Utakmice u Hrvatskoj su uvijek bile nešto posebno", kaže Šimić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara