Srebrić: Štimčeve izjave su neprimjerene, Skupština na kojoj je izabran Marković je legitimna

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

ZORISLAV SREBRIĆ propustio je sinoć gostovanje u HTV-ovoj emisiji Otvoreno zbog, kako je naveo u isprici, visokog tlaka.

Zdravstveno stanje glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza danas se popravilo: "Hvala na pitanju, u redu je. Dobro je", poručio je Srebrić, odlično raspoložen i zbog jučerašnje skupštine HNS-a, koju je oporba sadašnjem vodstvu Saveza uz negodovanje napustila.

"Proces promjena je u tijeku"

"Ja sam zadovoljan, mediji su to prokomentirali na različite načine, ali najvažnije je da je Skupština održana po pravilima i poslovniku te da je svaki zastupnik imao mogućnost obratiti se prisutnima", istaknuo je Srebrić:

"Proces promjena je u tijeku, a kad to kažem, prvenstveno mislim na neke mlađe ljude koji dolaze", zagonetno će Srebrić, gurajući u prvi plan, kako kaže, "napornu godinu koja očekuje Hrvatski nogometni savez":

"Već početkom godine organizirat ćemo kamp u Umagu u kojem će sudjelovati preko 250 ljudi, uključujući igrače, predavače... Nećemo se stići niti pošteno odmoriti od toga, a uslijedit će Europsko prvenstvo u Futsalu kojem smo, kao što znate, domaćini. Također, 2012. je godina u kojoj HNS slavi 100. obljetnicu svog postojanja, i u kojoj će reprezentacija nastupiti na Europskom prvenstvu", naglasio je Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji više dokumenata koji dokazuju da je lanjska Skupština legitimna"

Na upit da prokomentira izjave Igora Štimca o nelegalnoj Skupštini iz prosinca prošle godine na kojoj je izabran za predsjednika Saveza Vlatko Marković, Srebrić je rekao:

"Te izjave su neprimjerene, jer dokument koji postoji je službene naravi. Treba zadržati opreznost u ovakvim situacijama, ali podsjećam kako to nije jedini dokument koji je potvrdio legitimitet Skupštine."

"Imamo obvezu ljudima koji idu na utakmice osigurati odigravanje proljetnog dijela HNL-a"

"Što se tiče prosvjeda koje su najavili navijači, svatko ima pravo na to, ali ne vjerujem da će to imati utjecaja na igranje utakmica u proljetnom dijelu prvenstva. Predmnijevam da će se drugi dio sezone održati, klubovi i Savez održavaju komunikaciju s našim navijačima. To je naša obveza, da to omogućimo nogometnom svijetu, navijačima i ljudima koji idu na utakmice", rekao je Srebrić, kojeg smo pitali i strahuje li da bi se HNS-u mogli dogoditi novi širići i djedovići:

"Ne bih mogao to komentirati, još uvijek traje istraga."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara