Srebrni boksač iz Seoula ´88 završio iza rešetaka zbog potkradanja turista u Rimu

Srebrni boksač iz Seoula ´88 završio iza rešetaka zbog potkradanja turista u Rimu

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: cyberboxingzone.com


BIVŠI boksač Daniel Dumitrescu (41) završio je u rimskom zatvoru zbog potkradanja turista u talijanskoj prijestolnici. Rumunj je osvojio srebrnu medalju na OI u Seoulu 1988. godine, no nakon toga nije ostvario blistavu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od pravog boksača do lažnog policajaca koji potkrada turiste, to je tužna parabola Rumunja Danijela Dumitrescua (41), srebrnog iz Seoula 1988. godine. Bivšeg boksača u Rimu su zbog krađe uhitili Karabinjeri, a teško da će se Dumitrescu moći obraniti jer je uhvaćen na djelu.

Rumunjski olimpijac zarađivao je tako što je sa mlađim sunarodnjakom varao naivne turiste. Dvojac prevaranata imao je prokušani sistem. Dumitrescuov kompanjon vrbovao bi zalutale turiste, a onda bi se pojavio Dumitrescu s policijskom iskaznicom. Kad bi turisti izvukli novčanike, oteli bi ih i dali se u bijeg. Ordinirali su u centru Rima i blizini Vatikana, a talijanska policija ulovila ih je in flagranti.

Žrtva je tad bio 46-godišnji njemački turist, koji je sve prijavio pravim policajcima. Mnogi drugi turisti obratili su se Karabinjerima zbog sličnih epizoda, te prepoznali Dumitrescua i prijatelja.

Prevarantima se ne piše dobro, talijanski sud odredio im je brzi proces, tako da obojicu čeka deportiranje ili zatvor. Dumitrescu je u Seoulu u finalu izgubio od Talijana Giovannija Parisija, 1993. postao je profesionalni boksač, no nije imao blistavu karijeru. Umirovio se 1997. sa omjerom 5-2-0.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara