SREBRO I BRONCA ZA MLADE TAEKWONDAŠE

Mladi hrvatski taekwondaši Danica Žagar i Robert Miletić osvojili su srebrno i brončano odličje na 14. juniorskom Europskom prvenstvu koje se od 28. veljače do 2. ožujka održava u olimpijskoj Ateni.Prvu i to brončanu medalju za Hrvatsku osvojio je u kategoriji do 45 kilograma učenik drugog razreda Sportske salezijanske gimnazije iz Rijeke Robert Miletić, koji je nakon uvjerljive pobjede od 5:0 nad Tapalovićem iz BiH, za plasman u poluzavršnicu uvjerljivo sa 12:6 pobijedio Francuza Cervera. U borbi za finale sa 5:1 svladao ga je kasniji pobjednik u ovoj kategoriji Šahbazov iz Azerbejdžana, a Miletić se zadovoljio trećim mjestom na pobjedničkom postolju.

U kategoriji do 68 kg srebrnu medalju zaslužila je gimnazijalka iz zaprešičke ´Kune´ Danica Žagar, koja je nakon tijesne pobjede od 2:1 nad Grkinjom Dragopoulou, u borbi za finale sa 2:0 nadvisila Ukrajinku Ševčenko. U finalu je Žagar sa 0:4 izgubila od Turkinje Yilmaz, a za utjehu joj ostaje srebrna medalja.

Ostali naši predstavnici nisu se domogli pobjedničkog postolja, a njemu je najbliži bio Aleksandar Rajković u kategoriji do 51 kilograma. Naime, on je u susretu za plasman među četiri najbolja vodio protiv Rusa Tolsikova sa 3:0, ali je na kraju Rus ipak sa 4:3 eliminirao člana ´Susedgrad Sokola´.

Marko Jeran u kategoriji do 55 kg u prvom kolu je sa 3:1 pobijedio Izraelca Assafa, da bi u 2. kolu pretrpio minimalni poraz od 1:2 od Armenca Meskarova i bio eliminiran iz daljnjeg natjecanja. Od naših taekvandaša na Europskom prvenstvu još će nastupiti poslije podne Ana Beljo u kategoriji do 59 kg, a sutra Tomislav Borić do 59 kg, te Azra Zukanović do 49 i Melita Beljan do 55 kg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara