Srna iščekuje novi okršaj sa Sedloskim: Vidimo se u Skopju!

"PANDEV je svjetska klasa, može se čak reći da je to igrač o kojem ovisi makedonska reprezentacija, ali to ne znači da ih zbog njegova izostanka možemo shvatiti olako", pričao je jutros u Čatežu Makedonijin "krvnik" iz Maksimira, Darijo Srna.

"Goran Pandev sigurno je među najboljim napadačima u Serie A. To je tip igrača koji može zabiti u svakom trenutku, ali i smiriti igru, iskontrolirati loptu. Pravi vođa na terenu. Njegovo neigranje za Makedonce je ogroman hendikep. Stvarno mi je žao što ga je pogodila to ozljeda i želim mu brz oporavak", komentira Srna izostanak najubojitijeg makedonskog igrača.

Darijo se, pak, oporavlja dobro, iako njegov nastup u Skopju nikad nije ni bio upitan. Na ruci je i dalje posebna bandaža, strah, kaže, postoji kad ulazi u duele, "ali kad počne utakmica to će sve zaboraviti." Generalno zadovoljan svojom formom, Srna kaže da bi za reprezentaciju bez ikakvog razmišljanja igrao i ozlijeđen.

"Igrati za Hrvatsku svima nama je poseban motiv. Svim je dečkima, pa tako i meni, jako teško kad zbog ozljeda moramo propuštati reprezentativne utakmice. Mislim da svi znate koliko nam reprezentacija znači i za nju ćemo uvijek dati sto posto, bez obzira na fizičko stanje u kojem se nalazimo", požrtvovno će Srna.

"Prvih 10 minuta Makedonci će nam pokušati nametnuti pritisak"

U Makedoniji, kaže, očekuje tešku, čvrstu i neizvjesnu utakmicu. Makedonci su ponosna nacija, pred svojim se navijačima nikako ne smiju osramotiti pa Srna predviđa furiozan početak susreta. "Makedonci će u utakmicu ući brzo, agresivno i otvoreno. Ponijet će ih publika, atmosfera na stadionu. Sjećam se prijateljske utakmice koju smo tamo odigrali prije tri godine, kad je Klasnić zabio gol. Igrali su kao da se odlučuje o plasmanu Svjetskog prvenstva. Takav ambijent očekujem i u subotu. Prvih 10 minuta zasigurno će pokušati nametnuti veliki pritisak. Zato je važno da ostanemo mirni, spustimo loptu i uspostavimo kontrolu nad igrom. U tom početnom periodu utakmice jedna ukradena lopta i dobar pas može sve okrenuti u našu korist."

A Darijo se, dalo se naslutiti, posebno raduje što će se na terenu još jednom susresti s Gocom Sedloskim. Ostali su nakon utakmice u Maksimiru još neki neraščišćeni računi. Sedloski je, podsjetimo, ušao u žestoku prepirku sa Srnom nakon što je zaradio crveni karton. Pale su teške riječi. "Neupitno je da je on taj karton zaslužio, ali u tom su razgovoru i s moje i s njegove strane izgovorene neke nepotrebne riječi. Poslije utakmice ja sam se zbog toga odmah ispričao, bio sam skroz korektan i kulturan. Mogao se i on ispričati, ali nije", sa smiješkom govori Srna i kroz šalu dobacuje: "Ali nema veze, vidimo se u Makedoniji!"

Tko je mogao očekivati da smo dva kola prije kraja neporaženi, a i dalje visimo kao luster

Nakon početnih prijetnji i oštrih poruka iz makedonskog štaba kako se Hrvati u Skopju ne moraju nadati bodovima, situacija se polako smiruje. Makedonci bi se sad, poručuju, zadovoljili i bodom. A takav rasplet ni nama ne bi bio ni malo mrzak, iako bi svima bila draža pobjeda. Dobri su svi rezultati koji nas vode na Euro, samo da ta kvalifikacijska priča napokon završi. Tko je mogao prije godinu dana očekivati da će Hrvatska dva kola prije kraja imati gotovo savršen skor i neosigurano "ljetovanje" u Austriji i Švicarskoj.

"U kvalifikacijama smo bez poraza, a i dalje visimo, što se kaže, kao luster. Tko je to mogao očekivati? Ali to je draž nogometa, uvijek se sve može promijeniti. Sad nam je u glavi samo Makedonija, da osiguramo taj bod ili bodove koji nas vode na Euro, a onda na Wembley dođemo odigrati utakmicu za svoj gušt."

Za kraj, Srna se osvrnuo i na temu zbog koje je Makedonija, i ne samo ona, i dalje u šoku. I naš je reprezentativac bio veliki poklonik Toše Proeskog, kome bi ako stigne volio otići na grob. "Velika je to tragedija i stvarno mi je žao. Volio sam njegovu glazbu. Toše je bio jedini pjevač koga su voljeli u svim zemljama bivše Jugoslavije. Volio bih mu otići na grob ako zato bude vremena, ali sada prije svega moramo biti skoncentrirani na utakmicu", tužnim je glasom zaključio Srna.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara