Srna: Lewandowskom ću morati kupiti poklon za penal protiv Austrije

NJEMAČKI vratar Jens Lehmann nakon sinoćnje utakmice nije bio impresioniran igrom Hrvatske i rezultat je govoreći pred tv kamerama pripisao slučajnosti. Jogijeva jedinica uopće ne razmišlja o mogućnosti da je Hrvatska jednostavno bolja od Njemačke, ali takva vrsta podcjenjivanja Ivici Oliću više ne smeta.

Ako je otrpio što su mu proteklih dana razredni kolege maltretirali djecu u Njemačkoj s raznim "doskočicama" na račun njihova porijekla, sigurno ga Lehmannove kritike neće poljuljati.

"Njegovo je pravo da se nakon poraza žali i traži ispriku. Ja ni najmanje ne sumnjam da smo bili bolja momčad na terenu, vidjelo se to i po šansama koje smo stvarali. Na kraju mogu samo reći da smo zasluženo pobijedili", rekao je Ivica Olić za HTV.

Puno razloga za slavlje

Nakon utakmice u hrvatskoj se svlačionici burno slavilo, ali na pitanje o slavlju Olić odgovara da o tome najbolje može govoriti "kolovođa" - Darijo Srna. Olić će, kao pravi Slavonac, ulazak u četvrtfinale proslaviti kulenom koji mu je brat donio iz Davora.

"Bilo je puno razloga za slavlje posebno nakon što je Austrija zabila za 1:1. Sjajno je napraviti jedan ovako velik rezultat nakon toliko godina. Penal iz kojeg je Vastić izjednačio napravio je moj Poljak Lewandowski (suigrač iz Šahtara), morat ću mu kupiti neki poklon za to", rekao je uvijek nasmijani Srna, te dodao kako misli da je sudac opravdano pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači koji su na klupi nisu ništa lošiji od nas"

Strijelac prvog pogotka protiv Njemačke danas je propustio trening jer je dobio nezgodan udarac koljenom u butni mišić. "Obavio sam potrebne preglede, utvrđeno je da imam jedan hematom. No, sve će biti u redu, bit ću spreman za Poljsku i, što je još važnije, za Češku ili Tursku", podvukao je Srna.

Za Poljake će biti spreman i Ivica Olić. "Ako izbornik odluči da igram, onda ću igrati. No, ako se odluči za odmor, i to će mi dobro doći". Ako je itko zaslužio odmor, onda je to svakako Ivica Olić.

"Igrači sigurno najbolje znaju kako se osjećaju i mi ćemo to izborniku reći u jednom iskrenom prijateljskom razgovoru. Odluka je na kraju njegova, on ima zadnju riječ. Ali želim samo napomenuti da ovi igrači koji su na klupi nisu ništa lošiji od nas i mislim da zaslužuju svoju šansu", kaže Srna.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara