Srna od siječnja u Liverpoolu?

DARIJO SRNA, koji je prema svjetskim medijima jedan od najboljih mladih desnih veznjaka u Europi, zainteresirao je Rafaela Beniteza, trenera koji je s Liverpoolom prošle sezone osvojio Ligu prvaka.

Kako javlja Daily Post, Šahtar je potvrdio da Liverpool želi dovesti Srnu na Anfield na ljeto, a očekuje se da će Liverpool za Srnu ponudu dostaviti već u siječnju iduće godine.


Rafael Benitez

Za 23-godišnjeg Srnu zainteresiran je i njemački prvak Bayern Muenchen, a o njegovoj se karijeri posljednih osam godina brine Igor Štimac.

"Dolazimo iz istog grada, Metkovića. Igrao sam s njegovim ocem i njegova me obitelj zamolila da se brinem za njega." - izjavio je Štimac za Sky Sports.

"Mislim da je jedan od najboljih mladih veznjaka u Europi, što potvrđuje i broj klubova koji su za njega zainteresirani." - kazao je Štimac.

Srna je 2003. godine iz Hajduka, zajedno sa Stipom Pletikosom prešao u Šahtar, a prema stranicam Transfermarkt.de vrijednost mu se procjenjuje na 2,3 milijuna eura.


VfB Stuttgart - Šahtar

"Liverpool se za njega raspitivao u kolovozu, no predsjednik Rinat Akhmetov je stopirao odlazak. On je vrlo bogat čovjek i očito je da mu novac ne treba, tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi." - kazao je Štimac.

"Postoji interes u cijeloj Europi, od Italije, Španjolske, Njemačke i Engleske i mislim kako će otići u jednu od deset najboljih momčadi Europe. Mislimo da bi se odlično uklopio u Liverpoolu. On igra na desnom boku i često se ubacuje u napad, a to je nešto što u Šahtaru sada ne igra, jer ga više koriste u obrani." - rekao je Štimac, te dodao: "Vrlo je sličan Davidu Beckhamu, voli napadati po boku i centrirati."

Štimac smatra kako bi Srna mogao potpisati za Liverpool već u siječnju, ali njegovi ukrajinski poslodavci imat će posljednju riječ.

Dariju Srni su u Šahtaru ponudili novi ugovor, no on se, prema Štimčevim riječima, ne zamara transferima već uživa u nogometu.

Postigne li Srna zgoditak i u predstojećoj utakmici protiv Portugala, ponude će vjerojatno biti još brojnije.

Jedno je sigurno, Srnina je karijera u uzlaznoj putanji i mogao bi daleko dogurati. Jer, ako je s 23 godine "jedan od najboljih", što će tek biti za koju godinu?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara