Srna: Previše volimo svoju momčad da bismo kiksali poput Hajduka

DARIJO SRNA igrač je kojeg bi svaki izbornik poželio u svom sastavu. Ne toliko zbog neumorne trke, jer činjenica je da danas svatko može trčati. Srna je nešto drugo; on trči, asistira, ali i zabija kad je najpotrebnije.

Prototip modernog igrača, koji neodoljivo podsjeća na velikog Luisa Figa, čuvar je desnog boka, ali i njegov reformator. Barem što se naše reprezentacije tiče. Briljirao je u Maksimiru protiv Bugarske, ali je bio ključan i u Švedskoj. Takav Srna treba nam u subotu, a trebat će nam, ako sve bude prema planu, i na njemačkim travnjacima sljedeće godine.

Prehlada ga je posljednjih dana poprilično izmorila, pa se i na konferenciji u Čatežu svako malo mogao čuti kašalj, kako njegov, tako i Butinin. Zapitali smo se; Pršino koljeno, Kovačeve ruke, pa zar su se baš sve moguće ozljede prilijepile upravo i isključivo na naše momke?

Ako je za vjerovati riječima izbornika, razloga za zabrinutost nema. Pršo se maksimalno čuva, Kovač će biti 100 posto spreman. A i Srna kaže kako se sve bolje osjeća.

"U svakom slučaju ne treba tražiti alibije u prehladi, temperaturnoj razlici ili neravnom terenu. Mi smo u subotu definitivni favoriti i na Island idemo isključivo po tri boda. Ja se nadam, ustvari sam siguran da ćemo u tome uspjeti." - optimistično je kazao Šahtarov veznjak.

"Što se, pak, mene tiče, već mi je puno lakše. Preskočio sam zadnju utakmicu Šahtara u prvenstvu, no u subotu ću biti potpuno spreman." - potvrdio je Srna.

Nadajmo se da je sve baš uistinu onako kako nam je u Čatežu prezentirala naša nogometna krema. Moramo priznati da su nas, ako ništa drugo, barem uspjeli ugodno iznenaditi. Tri boda na Islandu nakon Čateža smo shvatili kao zdravo za gotovo.

"Pravi posao čeka nas tek u Zagrebu, jer sam uvjeren kako će Švedska u dvije predstojeće utakmice uzeti maksimalan broj bodova." - sigurno je kazao naš reprezentativac.

U Zagrebu smo Island potukli 4:0, a Srni je tog proljetnog dana uistinu dobro išlo.

"Utakmica u Zagrebu dodatan je plus na koji se možemo osloniti. Kranjčar će od nas u subotu tražiti pas-igru, ako ne bude išlo, uvijek možemo iznenaditi iz prekida." - kazao je naš veznjak, poznat po svom topovskom i nevjerojatno točnom izvođenju slobodih udaraca.

Opet se pokazalo kako Srna ne može bez vlastitog ohrabrenja. No, pokazalo se i kako ne može bez starog, dobrog Hajduka.

"U Ukrajini smo maksimalno angažirani oko priprema za Debrecen. Naša momčad u tom slučaju nema poput Hajduka pravo na kiks, a i mi ju previše volimo da bismo tako postupali. Trener je zatražio video zapise s utakmice Hajduk - Debrecen, kažem vam, maksimalno smo koncentrirani na posao koji nas čeka." - ustvrdio je Srna.

"Lani smo imali nedostatak sreće, no sada smo i mnogo bolja momčad. Što se prvenstva tiče, 4 boda smo ispred Kijeva, a s njima prvu utakmicu igramo kući. Navikli smo igrati protiv velikih imena, atmosfera u momčadi je sjajna, i što je važnije, svi igrači su u iznimno dobroj formi." - osvrnuo se Srna na stanje u svom klubu.

No, Srna je u Ukrajini ostao bez društva. Kako tvrdi, zbog Pletikose mu je ipak drago.

"Pletikosa je sasvim logično postupio. Sjediti 7 mjeseci na klupi nije lako, stoga ga u potpunosti razumijem. Hajduk će ga vratiti u život."

Mi se pitamo tko će tu koga vratiti u život, ali nema veze. Ta će priča ipak pričekati 11. rujna, nakon kojeg bi neke stvari, u najboljem slučaju, trebale dobiti svoje konačne obrise.

D.R., S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara