Srna: Španjolska je prvi favorit Eura, ali san svakog igrača je igrati protiv njih

Foto: Ivan Klindić/Cropix

DARIJO SRNA smatra da Hrvatska na Euru 2012 nije dobila lošu skupinu. Hrvatska je za protivnike dobila Španjolsku, Italiju i Irsku, a kapetan smatra da se može do četvrtfinala.

"Skupina nije loša. San svakog igrača je igrati protiv Španjolske. Onda su tu Italija i Irska, cijeli svijet će gledati te utakmice i možemo proći skupinu. Španjolska je favorit za osvajanje Eura, ali naša utakmice s njima će biti zanimljiva. Prva utakmica s Irskom će biti opasna. Imaju velikog trenera Giovannija Trapattonija. Ali, mislim da će se završiti dobro za nas, moramo pobijediti", rekao je Srna za stranicu Uefe.

Hrvatska će igrati u Poljskoj, u Gdanjsku i Poznanu, a ne u Srninoj Ukrajini.

"Žao mi je što ne igramo u Ukrajini. Kamp Šahtara nam je bio prvi izbor, ali sad nije opcija jer je daleko od Poznana. Ovdje bismo imali idealne uvjete. Možda će više navijača iz Hrvatske doći u Poljsku jer je bliža od Ukrajine, ali navijači nas slijede na kraj svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je Euro izborila pobjedom nad Turskoj u dodatnim kvalifikacijama.

"Drago mi je da se to tako završilo i da smo prošli playoff. Pokazali smo sjajan karakter. Nikad nismo bili pod takvim pritiskom i ovaj uspjeh je veliki rezultat."

Srna je već osam godina u Donjecku, a iako su ga tražili klubovi iz zapadne Europe uvijek je bio vjeran Šahtaru.

"Lijepo živjeti i igrati u Donjecku. Ljudi su ludi za nogometom. Imamo uvjete s kojima se veći klubovi u Europi vjerojatno ne mogu nositi. Nije mi žao što nisam otišao u klub iz zapadne Europe. Nikad mi neće biti. Da ponovo moram birati, opet bih učini isto. Ponosan sam što sam napravio. Ovdje sam došao kad je klub bio na niskoj razini. Sad je Šahtar među najboljim klubovima u Europi i ja sam kapetan pet godina. Osvojio sam puno trofeja, prošle sezone sam bio u momčadi Lige prvaka i sve to sa Šahtarom. To je puno teže napraviti sa Šahtarom nego Barcelonom i to mi je velika nagrada."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara