Srpski klubovi napuštaju NLB: Moramo zaštititi interese domaće lige!

Srpski klubovi napuštaju NLB: Moramo zaštititi interese domaće lige!

Tekst: I.G.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

SRPSKI klubovi prijete istupanjem iz NLB lige zbog sukoba sa čelnicima regionalne lige oko kršenja ugovora potpisanog prošle godine.

> Final Four regionalne lige igrat će se u Vršcu?

Sporazumom je bilo predviđeno smanjenje lige na 12 klubova i preraspodjela vlasničkih i upravljačkih prava. Vodstvo lige sada želi prekršiti dogovor i ostaviti isti broj klubova u ligi uz još jednog predstavnika češke lige. Srpski klubovi žele veću važnost domaćem prvenstvu za koje žele da počinje već u veljači, a ne kao ove godine, u travnju. Protiv odluke donesene na Skupštini "Sidra", kompanije koja vodi NLB ligu, glasali su predstavnici Partizana i Zvezde, ali su bili nadglasani.

"Moramo učiniti sve, iscrpiti i posljednju šansu kako bismo obranili svoje interese. U ugovoru su svi interesi jasno precizirani, ali su u jednom momentu samo anulirani. Moramo to riješiti, imati jasniji stav o tome što nam pripada", rekao je predsjednik Srpskog košarkaškog saveza Dragan Kapičić.

Klubovi su spremni istupiti iz NLB lige, a Europliga bi vjerojatno Srbiji tada odobrila dva mjesta u međunarodnim natjecanjima, jedno u Euroligi, jedno u Eurokupu.

Danas sastanak u Ljubljani

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas su se na sastanku u Ljubljani sastali čelnici kompanije sidro i predstavnici Partizana, Crvene Zvezde, FMP-a i Hemofarma te Kapičić i Gavrilović iz Košarkaškog saveza Srbije. Uoči sastanka Kapičić je još jednom poručio kako ne namjeravaju odustati od minimalnih uvjeta koje traže za razvoj svoje lige i centara.

"Ne želimo pristati na njihov scenarij. Predstavnici Zvezde i Partizana trebali su na zadnjem sastanku jasno dati do znanja kakav je stav srpskih klubova. Važno je što će se sada dogoditi na sastanku u Ljubljani", kazao je predsjednik FMP-a Nebojša Čović.

Nakon današnjeg sastanka otkrit će se sudbina NLB-lige sljedeće sezone.

"Ne očekujem da će promijeniti svoj stav. Mislim da ćemo po povratku u Beograd morati poslati pismo upozorenja predsjedniku Eurolige Jordiu Bertomeu kako bi zaštitili interese domaće lige", zaključio je predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Kapičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara