Stala trica, stala i Hrvatska: Potop protiv Argentine!

HRVASKA košarkaška reprezentacija pretrpila je težak poraz u trećoj utakmici olimpijskog turnira protiv Argentine. Olimpijski pobjednici slavili su sa čak 24 razlike 77:53.

Crna rupa se dogodila u najbolji mogući trenutak, u utakmici koju ćemo brzo zaboraviti.  Nakon dvije sjajne predstave protiv Australije i Rusije, Hrvatska je teško stradala protiv posljednjih olimpijskih pobjednika.

Ginobili nas "pročitao"

Argentinski čarobnjak Ginobili je dobro predvidio izjavivši da Hrvatska ne može zadržati tako nerealan postotak za tri poena (21/30 do ove utakmice). I zaista Planinić je prvu hrvatsku tricu  zabio tek u 27. minuti. Do tog trenutka ispucali smo ih već 10, a Repešina momčad bila je petnaest koševa u minusu. 

Ako se očajnoj trici pridoda gotovo jednako loša dvica oe 38 posto jasno je zašto smo dvije minute prije kraja plivali na rubu sramote kada su Argentinci imali čak trideset koševa viška. Rozić je u samoj završnici uspio spustiti konačni poraz na "podnošljivih" 24 razlike koje ćemo brzo zaboraviti ukoliko se vratimo na razinu iz prethodne dvije utakmice.

No, problem je bio i obrana koja nije bila nalik onoj protiv Rusije i Australije. Ginobili je lako probijao, te igrao dva na dva, sa Nocionijem i Scolom. Isto tako, hrvatski košarkaši su izgubljeni u jurnjavi za Prigionijem i Ginobilijem puno prostora ostavljali na trici odakle skoro da nisu mogli promašiti Nocioni i Delfino.

Već u 15. minuti Argentina je imala 34:17, a ništa se nije mijenjalo niti u nastavku. Razlika je rasla, makar su mnogi najbolji Argentinci i tada već sjedili na klupi. Najveću razliku je Argentina imala tri minute prije kraja (74:44). 

Nitko dvoznamenkasti u hrvatskim redovima

Kod Hrvatske nitko nije uspio postići dvoznamenkasti broj poena. Marko Tomas je ubacio 9 uz 3 skoka. Banić je upisao 9 poena uz 6 skokova. Šest je ubacio Rozić, a po 5 Ukić, Barać i Kus.

Za dva poena je Hrvatska gađala 16:42 (38 posto), za tri poena 3-15 (20 posto), dok su slobodna bacanja gađali 12:17 (71 posto). 

U sastavu Argentine su najbolji bili Nocioni (18 poena, 8 skokova, 2-4 trica) i Delfino (15 poena, 6 skokova, 4-7 trica). Ginobili je ubacio 14 poena uz 8 asistencija.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu (8.30 po hrvatskom vremenu). U 4. kolu je suparnik Litva.

Marko Petrak
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara