Stanje grčkog novinara stabilno

GRČKI sportski novinar Philipos Sirigos, jedan od ključnih svjedoka u kriminalističkoj istrazi protiv grčkih atletičara Ekaterine Thanou i Kostasa Kentersa, nalazi se izvan životne opasnosti nakon što su ga napadači u motorističkim kacigama pretukli palicama i izboli nožem.

Urednik u najvećem grčkom sportskom listu, Elefterotypiji na sudu je dao dokaze kako su Thanou i Kenteris izmislili prometnu nesreću zbog koje nisu stigli na dopinšku kontrolu uoči početka Olimpijskih igara u Ateni. Olimpijski pobjednik na 200 metara, te olimpijska doprvakinja na 100 metara iz Sydneya bili su među najvećim domaćim favoritima za osvajanje odličja, međutim, zbog neodazivanja na dopinšku kontrolu zabranjen im je nastup u Ateni, a sada je pokrenut i policijska istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sirigos je napadnut u središtu Atene i usprkos teškim ozljedama glave, te ubodnim ranama na trbuhu njegovo je stanje stabilno.

"Situacija se smirila i Sirigosovo stanje je stabilno. Izvan je životne opasnosti, poručili su iz bolnice.

Sirigos je u Grčkoj poznat po svojim istraživačkim tekstovima u kojima se bavio korupcijom u nogometu, te dopingiranim sportašima u atletici i dizanju utega.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara