Statistika potvrdila ono što smo vidjeli na terenu: Hrvatska pregazila Njemačku

HRVATSKA je svladala svladala Njemačku golovima Darija Srne i Ivice Olića. Naši momci su bili bolji i zasluženo slavili, a i statistika to pokazuje.

Igrači Elfa su jedino bili bolji u posjedu lopte, 60 posto vremena je bila u njihovim nogama nogama. Naši igrači su 12 puta pucali u okvir Jensa Lehmanna, dok su Nijemci 11 puta pokušali ugroziti Stipu Pletikosu. Naš protivnik je nešto uspješniji u duelima, 57 naprema 43, a dominirali su u dvobojima u zraku i na zemlji. U udarcima iz kuta je bilo neriješeno, obje momčadi su po sedam puta izvele korner. Naši momci su napravili 20 prekršaja dok su Nijemci jedanput manje faulirali naše igrače. Tri puta su igrači Elfa bili u zaleđu, a našim igračima je pomoćni sudac jedanput dizao zastavu.

U Hrvatskoj, požutjeli su Darijo Srna, Josip Šimunić, Luka Modrić i Jerko Leko, a kod Nijemaca Michael Ballack. Bastian Schweinsteiger je zaradio izravan crveni karton zbog udaranja Leke.

Modrić proglašen igračem utakmice

Luka Modrić je od Uefe proglašen igračem utakmice, njegova statistika kaže da je imao četiri točna od trinaest duela. Od 48 upućenih dodavanja, 39 je bilo točno što je 81 posto, a imao je jedan udarac na gol te jednu stvorenu šansu.

Robert Kovač je imao 75 posto osvojenih dvoboja dok je 29 od 31 dodavanje uspješno izveo i napravio jedan prekršaj. Pranjić je osvojio 60 posto dvoboja, a 87 posto njegovih dodavanja je bilo uspješno. Osim toga, jedanput je faulirao Nijemce i stvorio dvije prilike.

Ćorluka odigrao puno bolje nego protiv Austrijanaca

Ćorluka je odigrao jako dobro, za razliku od utakmice s Austrijom, a statistika kaže da je 36 posto njegovih dodavanja bilo točno, dok su mu dodavanja bila 34/40. Također, napravio je dva prekršaja i stvorio jednu priliku za gol. Šimunić odigrao jako sigurno sa samo tri od četiri uspješna dodavanja, 15 od 20 osvojenih duela i jednim faulom. Rakitić koji je utakmicu proveo na lijevoj strani veznog reda nije baš bio uspješan u duelima ali je zato dobro asistirao. Osvojeni dueli 58 posto, a dodavanja izvrsnih 35/36.

Kranjčar u prvom poluvremenu najviše pretrčao

Niko Kovač je odigrao standardno borbeno uz 55 posto osvojenih duela, 79 posto uspješnih dodavanja i jednom stvorenom šansom. Srna je razveselio sve navijače u 24. minuti zabivši Lehmannu, a poslije je požutio. Statistika kaže da je osvojio samo 25 posto duela ili 4/16. Imao je 53 dodira s loptom, tri udarca na gol i 86 posto uspješnih dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjčar je u prvom poluvremenu najviše pretrčao od naših igrača. Statistički, 50 posto osvojenih duela, 58 dodira s loptom, četiri udarca na gola i jedna stvorena šansa, a 75 posto njegovih dodavanja je bilo točno.

Olić zabilježio samo 18 posto uspješnih dodavanja

Strijelac Olić je odigrao odlično. Imao je samo 18 posto osvojenih duela ali moramo imati na umu da je bio jedni naš napadač, usamljen u njemačkoj obrani i radio presing na njihov zadnji red. Nadalje, imao je 33 dodira s loptom, dva udarca na gol, 82 posto uspješnih dodavanja te dvije stvorene šanse.

Što se tiče zamjena, Petrić je 25 posto duela osvojio, osam puta dodirnuo loptu, dodavanja su mu bila 4/4. Knežević je imao dva dodira s loptom i jedno uspješno dodavanje.

Lahm 110 puta dodirnuo loptu

Kod Njemačke, strijelac Podolski je 30 posto duela osvojio, imao 69 dodira s loptom, dva puta šutirao, stvorio jednu šansu te 80 posto dodavanja uspješno dodao. Veznjak i kapetan Ballack je imao sedam od petnaest osvojenih duela, a imao 82 dodira s loptom. Dva puta je opalio po golu, 77 posto dodavanja izveo uspješno i stvorio tri šanse. Lahm je iz svih duela izišao kao pobjednik, a čak 110 puta je dodirnuo loptu. Nije napravio ni jedan prekršaj dok je 83 posto njegovih dodavanja bilo uspješno.

Na utakmici 997 dodavanja, od toga 78 posto uspješnih

Na utakmici je bilo ukupno 997 dodavanja, a od toga je 78 posto bilo uspješno. Najuspješniji parovi su bili Mertesacker koji je 17 puta uspješno dodao Metzelderu, a Podolski je dobio 16 lopti od Lahma.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara