Stephon Marbury dolazi u Milan?

Stephon Marbury dolazi u Milan?

NEKAD vrlo obećavajući NBA košarkaš Stephon Marbury potvrdio je priču otprije godinu dana. Namjera mu je karijeru nastaviti u Europi, i to u Milanu.

U Italiju se 31-godišnji playmaker New York Knicksa oduševio prije godinu dana, kada je tamo boravio na godišnjem odmoru. Izjavio je tada da želi doći igrati košarku u Italiju, u momčad AJ Milana, nakon što mu istekne ugovor s Knicksima. To će se dogoditi 2009. godine.

Kako baš i nije u ozbiljnim planovima novog trenera Mikea D'Antonija, želja bi mu mogla biti ispunjena.

"Da, želim doći u Italiju. Nema ljepšeg mjesta za život i zarađivanje novca u isto vrijeme. Znam i gdje bih htio igrati: u Milanu",  rekao je Marbury dodavši:

"Želim europskoj košarci značiti što je David Beckham značio američkom nogometu. Želim da se sport u Europi još više približi NBA ligi. Mnogi NBA igrači počeli su preferirati igranje u Europi, tako da moja želja nikoga neće iznenaditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, treba vidjeti kako će se stvari odvijati u New Yorku, gdje još imam godinu dana ugovora. Vjerojatno je samo u NBA ligi moguće davati igraču 20 milijuna dolara na godinu i držati ga da sjedi na klupi. No, tko zna što će biti."

Treba vidjeti hoće li se Marburyjeva ideja svidjeti Kobeu Bryantu i njegovu ocu, kojem je košarkaš LA Lakersa nedavno kupio paket dionica milanskog kluba.

Igračka legenda Milana inače je bio Mike D'Antoni, današnji Marburyjev trener u New Yorku. Za ondašnju Olimpiju (sponzorska ima Simac, Tracer, Phillips...) igrao je od 1978. do 1990. godine, a naslov prvaka Europe Olimpia je osvajala između Cibone i Splita: 1987. i 1988. godine.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara