Stevanović: Čestitke Hrvatima, fantastično su odigrali kvalifikacije

BIVŠI nogometaš Partizana, Goran Stevanović, koji je potkraj 80-ih bio nadomak prelasku u zagrebački Dinamo, izdvaja hrvatsku reprezentaciju kao jednog od kandidata za visok plasman na EP.

U razgovoru za B92 Stevanović ističe da je dvoboj Engleske i Hrvatske bila jedna od najzanimljivijih utakmica ovog ciklusa.

"Englezi plaćaju ceh onom novcu s kojim se toliko hvale, kojim daju vrijednost njihove lige. Moraju vidjeti da je to liga stranaca, da joj stranci daju kvalitetu, a ne novac. Mogli bi na pametniji način upotrijebiti taj novac, nego u odnosu na ono što trenutačno rade. Što se tiče Hrvatske, zaista sam ugodno iznenađen, pogotovo što su i oni pomlađivali reprezentaciju, što se kod nas potenciralo. Imali su povjerenja u dva mlada stručnjaka - Bilića i njegovog asistenta Asanovića i drago mi je zbog njih što su odveli Hrvatsku na EP. Oni svoj nacionalni interes znaju poštivati i cijeniti i na tome im treba čestitati. Izuzetno su odigrali ove kvalifikacije, zaista fantastično. Mislim da će oni biti jedni od kandidata za visok plasman na EP", istaknuo je Stevanović.

Pritom je analizirao i stanje u srpskoj reprezentaciji koja ovaj put, za razliku od ciklusa za SP 2006., nije uspjela izboriti plasman na završni turnir. U kvalifikacijama za SP u Njemačkoj Stevanović je bio asistent tadašnjem izborniku Iliji Petkoviću.

"Moramo tražiti grešku u sebi, nikako u Clementeu jer je i sam Clemente nečija greška. Nije on sam kriv, on je proizvod nečije greške. Moramo shvatiti da smo mi nekad bili ’evropski Brazilci’, a sada ne bih znao s kojom zemljom mogu  nas usporediti, a da ne povrijedim tu zemlju. Moramo znati da smo mi talentirana zemlja, ali u posljednjih nekoliko godina prodajemo isključivo igrače koji nose brojeve od 1 do 6. Odavno nismo prodali nijednu ’osmicu’, ’devetku’ ili ’desetku’ ili igrače koji znače nešto više u evropskom nogometu. Naravno, ne želim ponižavati ostale, međutim to mnogo govori o karakteru i promjeni naše fizionomije", kaže Stevanović.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara