Stevanović: Čestitke Hrvatima, fantastično su odigrali kvalifikacije

Stevanović: Čestitke Hrvatima, fantastično su odigrali kvalifikacije

BIVŠI nogometaš Partizana, Goran Stevanović, koji je potkraj 80-ih bio nadomak prelasku u zagrebački Dinamo, izdvaja hrvatsku reprezentaciju kao jednog od kandidata za visok plasman na EP.

U razgovoru za B92 Stevanović ističe da je dvoboj Engleske i Hrvatske bila jedna od najzanimljivijih utakmica ovog ciklusa.

"Englezi plaćaju ceh onom novcu s kojim se toliko hvale, kojim daju vrijednost njihove lige. Moraju vidjeti da je to liga stranaca, da joj stranci daju kvalitetu, a ne novac. Mogli bi na pametniji način upotrijebiti taj novac, nego u odnosu na ono što trenutačno rade. Što se tiče Hrvatske, zaista sam ugodno iznenađen, pogotovo što su i oni pomlađivali reprezentaciju, što se kod nas potenciralo. Imali su povjerenja u dva mlada stručnjaka - Bilića i njegovog asistenta Asanovića i drago mi je zbog njih što su odveli Hrvatsku na EP. Oni svoj nacionalni interes znaju poštivati i cijeniti i na tome im treba čestitati. Izuzetno su odigrali ove kvalifikacije, zaista fantastično. Mislim da će oni biti jedni od kandidata za visok plasman na EP", istaknuo je Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je analizirao i stanje u srpskoj reprezentaciji koja ovaj put, za razliku od ciklusa za SP 2006., nije uspjela izboriti plasman na završni turnir. U kvalifikacijama za SP u Njemačkoj Stevanović je bio asistent tadašnjem izborniku Iliji Petkoviću.

"Moramo tražiti grešku u sebi, nikako u Clementeu jer je i sam Clemente nečija greška. Nije on sam kriv, on je proizvod nečije greške. Moramo shvatiti da smo mi nekad bili ’evropski Brazilci’, a sada ne bih znao s kojom zemljom mogu  nas usporediti, a da ne povrijedim tu zemlju. Moramo znati da smo mi talentirana zemlja, ali u posljednjih nekoliko godina prodajemo isključivo igrače koji nose brojeve od 1 do 6. Odavno nismo prodali nijednu ’osmicu’, ’devetku’ ili ’desetku’ ili igrače koji znače nešto više u evropskom nogometu. Naravno, ne želim ponižavati ostale, međutim to mnogo govori o karakteru i promjeni naše fizionomije", kaže Stevanović.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara