Štimac, Blažević i Lončarević za odgodu 19. kola Prve HNL

IGOR ŠTIMAC, Ćiro Blažević i Ilija Lončarević smatraju kako bi 19. kolo Prve Hrvatske nogometne lige trebalo odgoditi zbog vremenskih prilika. Smatraju da, ako će se snijeg i očistiti, tereni će biti blatnjavi i nepogodni za igru.

Dok iz nekih klubova govore kako snijeg neće moći očistiti, povjerenik Prve HNL Josip Brezni tvrdi kako nikakvih razloga za odgodu nema. Priznaje kako ima teškoća na nekim terenima, no suci i službene osobe odlučit će hoće li se utakmica odigrati.

"Unaprijed znamo da će se poraženi žaliti na uvjete, ali tu nema pomoći. Do odgode utakmice može doći samo ako se neposredno prije početka, ili tijekom trajanja dvoboja, pokaže da nema uvjeta za igru." - izjavio je Brezni.

U slučaju da uvjeti zaista ne budu prikladni za igranje utakmica će se odgoditi za 24 sata, jer termina za odigravanje zaostalih utakmica nema. Naime, prvenstvo završava 28. svibnja, a već 1. lipnja klubovi se moraju prijaviti za UEFA-ina natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kolo pod svaku cijenu treba odgoditi. Nogometa na takvim terenima ionako neće biti, barem ne onoga koji bi se moglo gledati, a i samo će rijetki fanatici doći i smrzavati se na tribinama. A što će nam igra bez navijača?" - komentirao je Igor Štimac za Večernji list, dok Osijekovi čelnici poručuju kako nema šanse da pristanu na eventualnu odgodu utakmice.

I Ćiro Blažević smatra kako postoji puno razloga za odgodu. Kazao je kako će svakom pametnom koji uopće dođe do stadiona, biti dosta nogometa za idućih mjesec dana.

Dinamov strateg Lončarević također je za odgodu, no svjestan je da slobodnih termina za odigravanje odgođenih utakmica nema do kraja prvenstva.

Sramota je da već prije početka nastavka HNL-a čelnici naših najjačih momčadi traže opravdanje u slučaju nezadovoljavajućeg rezultata. A kako je Josip Brezni kazao da će suci odlučiti o eventualnom neodigravanju susreta, već znamo i krivce.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara